Les trobades d'«instagramers» sostenibles tornen a la Costa Brava | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

imatge 2

Les trobades d’«instagramers» sostenibles tornen a la Costa Brava

  |   Novetats
Diari de Girona. S’han organitzat activitats als jardins Marimurtra, el PGA de Caldes i als volcans de la Garrotxa.
Després del parèntesi obligat per la pandèmia, els «instagramers» han tornat a la Costa Brava posant l’accent en la sostenibilitat. Així, el Patronat de Turisme de la Costa Brava ha recuperat les trobades d’«instagramers» amb la programació d’InstaGreens, unes trobades gratuïtes adreçades a usuaris d’aquesta xarxa social que tenen lloc a diferents espais de les comarques gironines. El seu objectiu serà, durant els propers mesos, donar a conèixer i posar en valor les activitats i projectes vinculats a la sostenibilitat que estan portant a terme diverses poblacions i empreses turístiques per tal de promoure un turisme més responsable.

La campanya d’InstaGreens va començar el 30 d’abril amb una primera trobada al jardí botànic Marimurtra de Blanes, en la qual van participar una vintena d’usuaris. La sessió va incloure una visita al jardí botànic, un taller pràctic mediambiental de classificació de llavors, la plantació d’una llavor de murtra i un plec d’herbari que els participants es podien emportar a casa. El Patronat explica que, a partir d’aquesta jornada, es van originar nombroses publicacions als perfils dels participants, tant a través d’stories com de fotos.

Al maig hi ha previstes dues trobades. La primera es va celebrar el dissabte dia 14, i va consistir en una visita organitzada al PGA Catalunya Golf  & Wellness, de Caldes de Malavella, amb el títol Ruta de biodiversitat: descobreix la fauna i la flora que habita dins d’un resort de golf, que va anar a càrrec del biòleg Oriol Dalmau.

La següent trobada va tenir lloc el dissabte 18 de maig al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on es va donar a conèixer el projecte de conservació i seguiment de papallones diürnes. En aquest cas, segons expliquen els organitzadors, l’activitat va consistir en un recorregut a peu per boscos, camps de conreus i prats de pastura en els quals s’identificaran diferents espècies de papallones.

Properament, el Patronat anunciarà la programació de més sortides en espais naturals «de gran valor i interès ambiental i turístic» de l’Alt Empordà i la Selva. El calendari de trobades InstaGreens es publica en una pàgina web pròpia, instagreens.costabrava.org, i es divulga a través de l’etiqueta #InstaGreens i, addicionalment, les etiquetes #inCostaBrava o #InPyrenees, a més de les etiquetes pròpies de cada activitat.

Segons explica el Patronat de Turisme, les trobades d’«instagramers» sostenibles tenen relació amb la seva línia de «fomentar, posar en valor i donar a conèixer la creació de productes i experiències que encaixin amb el nou model turístic de país».