La Goleta Äran, un vaixell de vela suec de 1908, navegarà per la Costa Brava
Diari de Girona. L’embarcació farà una ruta des del port de Palamós enfilant la costa amunt per diferents cales, des de La Fosca fins a Calella de Palafrugell.
La històrica Goleta Äran, un vaixell de vela de l’any 1903, navegarà per la Costa Brava des del Port de Palamós. El vaixell ha estat sotmès a una restauració en els darrers deu mesos. L’embarcació farà diferents rutes que sortiran del port de Palamós i es dirigiran en direcció nord, tot vorejant les diferents cales del litoral (La Fosca, platja del Castell, les illes Formigues, cap Roig fins a Calella de Palafrugell).
Més endavant es planteja recuperar l’antiga ruta fins a «Les Amèriques» i ser un vaixell-escola. L’objectiu és oferir un servei únic, diferent i de qualitat al turisme d’estiu ja existent a la Costa Brava. Els seus rehabilitadors, Lluís Romero i Pau Tatania, apassionats de la navegació i el mar, van adquirir l’embarcació centenària després que l’empresa Veles e Vents Navegació Tradicional la traslladés d’Estocolm a Catalunya l’any 2007 i posteriorment, aconseguissin tots els permisos per poder navegar com a embarcació de passatge. Engeguen aquest projecte de la mà de World Sailing Experience i remarca que la goleta és converteix en l’embarcació més antiga que ofereix serveis privats de tot el litoral mediterrani.
Segons el seu armador, Lluís Romero: «En Pau i jo volem transmetre la nostra passió pel mar i la navegació a través d’aquest projecte que pretén promoure la cultura marítima de casa nostra. Catalunya té molta tradició marinera i molts no la coneixen. Encara hi ha moltes històries per explicar». Fins a mitjans de setembre es podrà gaudir de les sortides matí o tarda. La ruta té una durada de tres hores i mitja. També es pot llogar l’embarcació per sortides o esdeveniments privats.
A banda de les rutes diàries i els lloguers privats, World Sailing Expirience ha explicat que la Goleta Äran més endavant vol creuar l’oceà atlàntic i recuperar el transport ecològic d’oli i vi a Cuba, tal com feien els naviliers a l’època dels Indians.