La Fundació Jordi Comas proposa una anàlisi de l'economia del turisme | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

La Fundació Jordi Comas proposa una anàlisi de l’economia del turisme

  |   Novetats

Diari de Girona. L’entitat organitza la jornada «Turisme: Territori i Societat» el proper 2 de juny al nou auditori de Cap Roig.

La Fundació Jordi Comas, conscient de l’inici imminent de la temporada turística i de les circumstàncies que l’envolten en aquest moment, organitzarà el proper 2 de juny un debat per analitzar les claus econòmiques que condicionen la viabilitat del sector.

Per a això, s’ha rebatejat la jornada que organitzava anualment aquesta entitat i que arriba ara a la seva sisena edició sota el nom de «Turisme: Territori i Societat (TTS)».

Cinc taules analitzaran al nou auditori de la Fundació «la Caixa» de Cap Roig, en plena Costa Brava, aquests aspectes que incideixen en la indústria turística, que recupera la normalitat amb el final de les restriccions per la pandèmia, però es veu afectada per condicionants derivades en alguns casos d’aquesta crisi i en uns altres de la conjuntura del moment.

Una d’aquestes situacions sobrevingudes té a veure amb el cost que ha suposat sobreviure a les dues últimes campanyes estivals.

Responsables financers que treballen en l’àmbit de l’activitat turística exposaran la seva visió i deixaran entreveure el múscul amb el que compten les empreses i la seva dependència de l’èxit d’aquesta primera temporada sense restriccions des del 2019.

Les oportunitats del moment en forma de fons europeus s’analitzaran també en una altra taula que comptarà amb la presència del secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos.

La guerra d’Ucraïna tampoc es quedarà fora del debat, sobretot per la seva influència al mercat energètic, clau per al sector del turisme.

Aquesta taula comptarà amb la presència del conseller de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) Josep Maria Salas i de la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat, Anna Barnadas.

La sostenibilitat en forma de respecte en camps com l’arquitectura i el paisatge serà un altre focus d’atenció en un moment especialment sensible en aquest àmbit.

Cultura i esport com a reclams turístics, una opció per donar-li viabilitat al sector pel seu poder de desestacionalització, s’analitzaran en l’última taula abans que el director de la Fundació Jordi Comas, Martí Sabrià, extregui conclusions i les traslladi als agents responsables d’aquest motor econòmic.