El Sismògraf d'Olot incendiarà (virtualment) el Parc Nou d'Olot | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El Sismògraf d’Olot incendiarà (virtualment) el Parc Nou d’Olot

  |   Novetats

Diari de Girona.

  • La dissetena edició del festival olotí estarà dedicada al bosc i els aliments
  • Se celebrarà del 24 al 30 d’abril, amb propostes com una cercavila liderada per Marcel·lí Antúnez i un espectacle que uneix escalada i coreografia

El Sismògraf incendiarà (virtualment) el Parc Nou d’Olot i generarà també una gran foguera a la plaça de Braus, per anar de la civilització a la salvatgia de la mà de Marcel·lí Antúnez. Incendis, amb què la companyia catalana Ça Marche evocarà tant la devastació com la capacitat del bosc per renéixer després de les flames en un dispositiu immersiu amb llum, fum i so, i Natura Centrum Est, la rua-acció del cofundador de la Fura dels Baus que culminarà cremant maldecaps, seran dues de les propostes destacades de la dissetena edició del festival, que se celebrarà del 24 al 30 d’abril.

Com en les darreres edicions, el certamen garrotxí referma l’aposta per les arts vives lligades al paisatge amb propostes singulars, moltes en espais naturals i de caràcter efímer que busquen “pensar com habitar millor el planeta des dels projectes artístics”, explica la directora del Sismògraf, Tena Busquets. Després del cap de setmana principal, la cita s’allarga amb el Sismodansa, una programació específicament centrada en la dansa.

La programació d’enguany s’articularan en dues grans línies argumentals, el que el festival denomina Erupcions: l’aliment i el bosc.

En el primer cas, reflexionarà sobre els aliments que consumim i d’on venen amb propostes com Mapa Caníbal, de l’artista Camila Sanjinés, sobre com s’alimenten els olotins o la cercavila d’Antúnez, que a partir de l’hort que conrea al Moianès ha ideat una proposta que implica una desena d’artistes i col·lectius.

El bosc, com a espai “a vegades terrible, a vegades acollidor”, és l’altre eix del festival. En aquesta Erupció destaca l’espectacle Timeless Streams. Whispers of Earth, una combinació d’escalada i coreografia que s’adapta a l’espai on es representa. Coproduïda pel Sismògraf, també es desenvolupa a les Dolomites, les Açores i Islàndia. Incendis de Ça Marche i Xai Específic #1: El Bosc, una recerca sobre arts vives i boscos d’Aram Pou i el Col·lectiu de Professionals de Circ de Girona, són altres projectes d’aquesta línia.

Però, més enllà de les Erupcions, el cartell d’enguany compta també amb El Conde de Torrefiel, amb Yo no tengo nombre, sobre com la natura percep les persones; Sol Picó, que torna al festival amb Lastre o una exploració sobre la masculinitat dels acròbates belgues Arno Ferrera, Gilles Polet i Charlie Hession (Armour).

També L’Envers d’ici, un diàleg entre la companyia francesa Ex Nihilo i el projecte de regeneració del nucli antic d’Olot o la instal·lació interactiva per a infants AHNI. Accions Humanes No Identificades, de les balears Hermanas Picohueso.

Com és habitual, el festival acabarà amb Parc Nou en Moviment, un programa dominical de dansa i arts vives amb propostes d’Euskadi, Mallorca, Madrid i Palestina i els Països Baixos.

L’epíleg serà, com l’any passat, el Sismodansa, amb propostes de dansa al carrer, la biblioteca i el teatre signades per LaFonte Cia, Marta Izquierdo o Aina Alegre.