El preu mitjà del lloguer a Girona supera per primer cop els 800 euros | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El preu mitjà del lloguer a Girona supera per primer cop els 800 euros

  |   Sin categoría

Diari de Girona. En els darrers dos anys totes les poblacions analitzades per la Cambra de Propietat Urbana han registrat el seu màxim històric.

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona va publicar aquest divendres el seu informe trimestral del preu del lloguer, elaborat a partir de les dades de fiances registrades. Durant el primer trimestre de l’any, Girona i Figueres han registrat el seu màxim històric. Les dades trimestrals no reflecteixen la nova llei de contenció de rendes, ja que aquesta va entrar en vigor a Catalunya a mitjans de març. Així doncs, no serà fins al segon trimestre en què es podrà analitzar la seva afectació.

A la ciutat de Girona el preu de lloguer s’ha situat de mitjana als 807 euros durant el primer trimestre de 2024. Es tracta del registre històric més alt, i continua sent la població gironina amb la tendència més alcista dels últims

La zona de la costa és l’única on s’ha abaixat el preu en un any, ara fregant els 700 euros

anys. En un any, el lloguer ha incrementat de mitjana un 5,9%.

Figueres ha registrat en el primer trimestre el màxim històric en el preu del lloguer, 593 euros de mitjana. Això representa un increment interanual del 9%, sent la població estudiada on s’ha produït un creixement més gran.

A Olot, que en el darrer trimestre del 2023 havia registrat el màxim històric, ara té un preu de lloguer de 463 euros. En la comparació interanual, però, el lloguer ha crescut un 4%. La zona de la costa és l’única on s’ha abaixat el preu en un any, ara fregant els 700 euros.

La mitjana catalana

En el mateix informe també es comparen els preus dels lloguers de les comarques gironines amb els registrats a la resta de Catalunya, excloent Barcelona, ja que l’informe considera que la seva «especial dinàmica» en el mercat de lloguer fa que no es pugui comparar amb la resta del territori català. Així, en els darrers cinc anys, a Catalunya el lloguer ha incrementat un 20%.

Pel que fa a Girona hi ha hagut un increment del 29%, seguit d’Olot, que ha experimentat un creixement del 26%, i Figueres, un 24%, tot plegat en els darrers cinc anys. L’única zona gironina que s’ha mantingut per sota la mitjana catalana és la zona de costa, que comprèn les poblacions entre Sant Feliu de Guíxols i Palamós, amb un creixement del 17%.

Menys contractes registrats

Mentre els preus dels lloguers s’enfilen, es continua reduint el nombre de nous concertats. L’informe de la Cambra apunta que «això és un reflex de la dificultat per accedir als habitatges de lloguer, generat per una baixa oferta d’immobles i una escalada de preus».

Durant el primer trimestre de l’any s’han registrat menys contractes a pràcticament totes les poblacions gironines: Girona, Figueres i la costa. D’altra banda, a Olot s’ha produït un lleuger increment.