El model del Fòrum Gastronòmic busca expandir-se a escala internacional
Diari de Girona. L’empresa organitzadora del certamen, Incatis, i la companyia en disseny, management i producció d’esdeveniments Barter, arriben a un acord per expandir la marca a escala global. En els pròxims mesos s’anunciaran les primeres localitzacions.
Només fa una setmana que el Fòrum Gastronòmic de Girona tancava la desena edició, però l’organització continua treballant per fer més gran l’esdeveniment i ahir va anunciar que es vol internacionalitzar per portar el seu model a altres països del món. De moment, encara no se sap cap de les destinacions cap on es vol exportar el model. Investigar i seleccionar els llocs serà la primera passa que es faci un cop s’ha anunciat la iniciativa.
Tot això, després que l’empresa gironina organitzadora del certamen, Incatis, hagi arribat a un acord amb la companyia Barter. Aquesta és líder en disseny, management i producció d’esdeveniments. L’objectiu és expandir la marca a un escenari global per replicar i adaptar el seu format més enllà de la ciutat de Girona. Amb aquesta entesa també es busca contribuir al creixement i al desenvolupament de la indústria gastronòmica mundial a partir de l’intercanvi de coneixements i fomentant la innovació. El qui va ser director del Fòrum fins a l’edició del 2023, Albert Labastida, també col·laborarà amb la iniciativa.
El Fòrum s’ha convertit en el pas dels anys en una plataforma per a compartir experiències, presentar noves tendències i fomentar la cultura culinària. Ara, es pretén replicar aquest model d’èxit a altres països, i també adaptar-lo a diferents contextos culturals i gastronòmics, creant experiències úniques i enriquidores per a cada nova localització. Actualment, Incatis i Barter ja treballen per trobar possibles localitzacions on es pugui portar el model del Fòrum i en els pròxims mesos s’anunciaran els primers indrets.
«Nous públics i mercats»
El gerent d’Incatis, Josep Maria Matamala, assenyala que «l’àmplia experiència i la reconeguda excel·lència en la creació i la gestió d’esdeveniments a nivell internacional» del seu nou soci estratègic, Barter, i afegeix que «el seu compromís amb la qualitat és un altre ingredient que permetrà portar el Fòrum Gastronòmic a nous públics i mercats, sempre mantenint l’alt estàndard que ens caracteritza».
Per altra banda, el CEO de Barter, Jordi Montserrat, declara que «la combinació de la nostra experiència en la producció d’esdeveniments a gran escala amb la visió i prestigi del Fòrum ens permet somiar en crear futures fires que no només celebrin la gastronomia, sinó que també fomentin l’intercanvi cultural i el desenvolupament sostenible dins de la indústria».
L’última edició del Fòrum
Girona es va convertir la setmana passada en l’epicentre de la gastronomia amb la desena edició del Fòrum Gastronòmic. Durant els tres dies, més de 12.000 visitants van passar pel Palau de Fires i per la zona annexa al recinte on es van instal·lar unes carpes amb motiu de l’esdeveniment. El certamen va tenir com a eix central els sabors del mar i de la muntanya, amb xerrades i col·loquis, on van participar 150 ponents. El pa, la nova varietat de poma Tutti o la voluntat de recuperar la carn de porc senglar, són alguns dels exemples de les ponències on van participar, entre d’altres, els germans Roca, del Celler de Can Roca, Ferran Adrià, antic copropietari d’El Bulli, Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà, i Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols d’Olot.
A part de les xerrades, també hi va haver diferents demostracions culinàries, activitats i concursos, com el de l’steak tartar o el de la mona de Pasqua. També els 174 expositors, la majoria relacionats amb la gastronomia i que van donar a conèixer durant els tres dies les novetats de la seva empresa, a banda de captar nous clients i consolidar els que ja tenien.
L’esdeveniment es va celebrar la setmana passada i va aplegar més de 12.000 visitants al Palau de Fires