Creix la presència gironina al Mobile World Congress | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Creix la presència gironina al Mobile World Congress

  |   Novetats

Diari de Girona. CodiTramuntana, Glam Software, OTC Engineering, Avantiam i Sterna Innovation estaran presents des d’avui a la fira de connectivitat més gran del món

El Mobile World Congress (MWC) arrenca aquest dilluns una nova edició al recinte de la Fira de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. Fins a aquest dijous 6 de març, el major esdeveniment de connectivitat del món comptarà amb 2.700 empreses repartides pels vuit pavellons del recinte. Un any més, el Govern participa en el MWC amb l’objectiu de projectar Catalunya com un referent europeu i actor clau en la sobirania tecnològica al continent. De la mà de la Generalitat participaran 46 empreses, que s’afegiran a les 52 startups del 4 Years From Now (4YFN).

Dins d’aquest llistat, com ja és habitual, hi ha presència gironina. El teixit empresarial de la província guanya representació durant un dels màxims aparadors tecnològics del món respecte a la passada edició. En concret, cinc empreses gironines -una més que fa un any- estaran presents a l’estand del Govern al MWC: CodiTramuntana, Glam Software, OTC Engineering, Avantiam i Sterna Innovation.

Un aparador per a les empreses

La consultora especialitzada en desenvolupament de software a mida, CodiTramuntana, és una de les habituals a la fira. La firma gironina ja suma vuit participacions al Mobile i enguany presenta a la fira els nous serveis que ha introduït dins del seu catàleg en els darrers mesos. «No és un projecte en concret, si no és la capacitat que tenim d’oferir tant personal expert en ciberseguretat, equips experts de desenvolupament amb tecnologies frontend, així com també en realitat augmentada», detalla el director d’operacions de CodiTramuntana, Carles Rodella.

Per la seva banda, Glam Software repeteix enguany després d’estrernar-se en la passada edició. «L’any passat ens vam trobar amb diverses empreses grans de Girona al Mobile i hem acabat fent coses. Fa gràcia perquè veus uns dies abans les empreses que hi van amb una aplicació interna, ens vam posar en contacte amb empreses d’aquí Girona i ens vam veure allà a Barcelona», relata Marc Vilardebó, responsable de projecte de la companyia.

La firma gironina, en aquesta edició presenta un projecte de visió robòtica. «Un possible client ens va demanar si li podíem fer un projecte concret i vam fer una prova pilot de detecció de flors. Comptem flors, mirem quin tipus de flors són i després aquí comencen a entrar temes d’estoc, de magatzem, de comandes de clients, tot aquest sistema d’operacions parteix d’una visió robòtica», exposa Vilardebó.

Una de les empreses que podem dir que s’estrenen al MWC és Avantiam. Tot i que és la primera edició per a la companyia, aquesta es va crear fa poc més d’un any com a fruit de la fusió entre les empreses Alterego i Sixtemia que sí que havien participat al Mobile. La firma gironina presenta a la fira les novetats del seu software de control laboral «Clockio».

Aquesta eina de gestió dels treballadors, d’entrades i sortides al lloc de feina o vacances, compta ara amb diverses funcionalitats d’intel·ligència artificial. «Hem posat un expert en recursos humans, que tu demanes sobre un treballador i et fa una anàlisi de puntualitat o una anàlisi de quin és el rendiment d’aquella persona amb només un clic», explica el CEO de la companyia, Albert Alemany.

Totes aquestes empreses participaran en les instal·lacions de la Generalitat, que en aquesta edició, oferirà una experiència immersiva- mitjançant un túnel de 21 metres quadrats de superfície per 3 metres d’altura amb pantalles interiors i exteriors ubicat a la zona demostrativa de l’estand– per mostrar els quatre eixos en què es fonamenta el posicionament de Catalunya com a hub tecnològic i digital d’Europa, segons recull l’agència ACN.

4 Years From Now

D’altra banda, la Universitat de Girona (UdG) tornarà a participar amb un estand prop a la fira 4YFN, annexa al Mobile World Congress, per quart any consecutiu. Ho farà al costat d’iniciatives empresarials vinculades a la institució.

Enguany, fins a deu projectes empresarials s’allotjaran a l’estand de la UdG. Entre aquestes iniciatives s’hi podran trobar, entre d’altres, spin-offs de la UdG com l’empresa Newronia, especialitzada en el desenvolupament d’aplicacions informàtiques basades en intel·ligència artificial, o Myosafe Innovations, spin-off de la UdG i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), dedicada al desenvolupament de software per optimitzar l’atenció prehospitalària de pacients crítics.

Més de 101.000 visitants

Enguany, el Mobile World Congress espera superar els 101.000 visitants de la passada edició i generar un impacte econòmic d’entre 540 i 550 milions d’euros. Aquesta serà l’última edició de Mats Granryd com a director general de GSMA, l’entitat que organitza el congrés. Granryd va prometre fa unes setmanes que la relació de l’esdeveniment tecnològic amb Barcelona no canviarà després del seu relleu. «Ara per ara no hi ha cap mena de canvi pel que fa als compromisos», va detallar.

A més, l’entitat espera «impacient» l’ampliació de la Fira de Barcelona per poder créixer en espai, aprofitant que les noves oportunitats que ofereix la intel·ligència artificial estan revolucionant els sectors tecnològics, segons ACN.

«Ara utilitzem fins a l’últim centímetre disponible al recinte de Gran Via. Semblava difícil fa uns anys però ens està quedant petit. Estem molt contents de l’obertura del pavelló 0 el 2027. Té molt bona pinta i no podem esperar per omplir-lo», va dir el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, en la roda de premsa de presentació.