Colera es connectarà a la Costa Brava nord per garantir el subministrament
Diari de Girona. L’execució de la nova canonada estarà acabada per Setmana Santa. Té un pressupost de 972.875 euros finançats pel Consorci d’Aigües de la Costa Brava.
Colera finalitzarà aquesta Setmana Santa l’obra de connexió amb la Costa Brava nord d’una nova canonada d’aigua per a millorar el subministrament d’aigua potable al municipi. L’alcalde, Lluís Bosch, explica que es tracta del projecte més important per al present i futur de Colera. «Aquesta connexió amb la resta de la Costa Brava és vital pel municipi, les seves famílies i les seves empreses, ja que en períodes de sequera com el que estem experimentant, ens permetrà rebre aigua no sols de l’embassament de Darnius-Boadella, sinó també d’altres punts, com aquest estiu, quan tota la Costa Brava Nord, inclòs Colera, rebrà aigua dels pous que es construiran a Empuriabrava i altres recuperats a l’Empordà». A més, en el futur també podran rebre aigua de les plantes purificadores que es construiran, com la de Roses, apunta.
L’Ajuntament de Colera ha treballat en aquest projecte en col·laboració amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava durant deu anys, i la seva execució estarà completa per a Setmana Santa. Per a Colera, que ha patit altres períodes de sequera com el de l’estiu passat, «estar connectats és imprescindible: és aigua, és vida, és futur» assenyala sobre la importància d’aquesta obra, executada i finançada íntegrament pel CCB amb un pressupost de 972.875,72 euros.
Des de l’Ajuntament també destaquen altres accions que s’estan duent a terme per a millorar l’estalvi d’aigua, com la impermeabilització del dipòsit d’aigua municipal i el reg en tot el municipi amb aigua regenerada.
Mesures a la Jonquera
D’altra banda, l’Ajuntament de la Jonquera ha aprovat i posarà aviat en marxa el nou Pla Director d’Abastament d’Aigua del municipi, pensat per millorar el subministrament del poble i fer front a l’actual situació de sequera. La mesura, que té com a objectiu detectar les deficiències del sistema i dur a terme les actuacions necessàries per abordar-les, té un cost de cinc milions d’euros. Per a la redacció del pla, l’Ajuntament ha comptat amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua, que ha cobert el 75% de la despesa. «Es tracta d’una eina fonamental i bàsica per detectar les necessitats actuals en l’àmbit del servei d’abastament d’aigua potable al municipi», explica l’alcaldessa, Míriam Lanero.