Lloret de Mar premia un sector turístic innovador i compromès | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Lloret de Mar premia un sector turístic innovador i compromès

  |   Novetats

Diari de Girona. Els principals guardons de la Nit del Turisme, trajectòria empresarial i professional destacat del sector, són per a Montserrat Sala i Pere Travaglia

Lloret de Mar va celebrar ahir la Nit del Turisme de Lloret, un acte que va servir per reconèixer la tasca del sector turístic de la localitat. Els principals guardons de l’esdeveniment, trajectòria empresarial i professional destacat del sector, van ser lliurats a Montserrat Sala i a Pere Travaglia, respectivament.

Sala va començar a treballar en la gestió de l’Hotel Montserrat amb només 16 anys. L’any 1967 es va casar amb Joan Masó, i junts van emprendre un camí empresarial que, segons explica l’Ajuntament, «va transformar Lloret de Mar i les poblacions veïnes». Des del petit comerç d’alimentació fins a la construcció de grans apartaments i aparthotels, Montserrat Sala va apostar sempre per projectes ambiciosos, com la construcció del supermercat Massó a Fenals el 1974, quan aquella zona encara estava poc desenvolupada.

La lloretenca va aconseguir consolidar un imperi empresarial que, al llarg dels anys, va incloure apartaments, hotels i centres comercials en diverses localitats. El batlle de Lloret, Adrià Lamelas va definir la guardonada com «una dona de reptes, que ha deixat una empremta no només en els negocis, sinó també en la manera de fer».

Per la seva banda, Pere Travaglia és un referent en la indústria turística de Lloret de Mar, amb arrels sueques i catalanes. Travaglia va iniciar la seva carrera al H·TOP Gran Casino Royal de Lloret de Mar com a recepcionista amb 20 anys. La seva dedicació i les seves habilitats interpersonals van destacar des del primer moment, la qual cosa va propiciar una ràpida progressió dins de l’empresa fins a convertir-se en director, assenyalen des de l’ens local.

A banda, d’aquests dos guardons també es van entregar set premis més: el premi a la innovació, que va ser per a en Jordi Frigola i Anna Martínez del Grup Delamar Frigola; el del compromís social, per a l’entitat mediambiental Xatrac; el de l’establiment emblemàtic, per a Toni Planet; el de projecció internacional, per a l pilot Miguel Molina; el de la comunicació turística, per a Mariona Ferrer; el d’ambaixadora local, per a Maria Josep Martí i, finalment, el premi a l’emprenedoria, que va ser per a en Joan Bernat.

El Teatre de Lloret es va omplir per celebrar la Nit del Turisme. L’acte va estar presidit pel conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper i l’alcalde Lamelas. A més, també va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; el diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava, Joan Plana; el subdirector General de Desenvolupament Turístic de la Generalitat, Xavier Font; la subdirectora General de Transparència i Bon Govern de la Generalitat, Lara Torres i Jennifer Pérez, presidenta de l’Associació de Turisme del Consell de la Selva.

Fonamental

Lamelas va voler recordar els inicis turístics de Lloret i va posar en valor que el turisme ha estat fonamental per la prosperitat de la vila i la seva gent. «El turisme no és el nostre objectiu final. És una eina, un mitjà que ha ajudat als nostres avis, mares i pares, i ara a molts de nosaltres, a prosperar. El veritable propòsit és construir una comunitat forta, cohesionada, amb qualitat de vida per a tots», va dir el batlle.

D’altra banda, el conseller Sàmper

«El turisme no és el nostre objectiu final. És una eina, un mitjà que ens ha ajudat a prosperar»

va destacar que Lloret «simbolitza la força i la vitalitat del sector turístic català, que és no només un motor econòmic, sinó també un element fonamental per a la cohesió social i cultural de la nostra societat».

La Nit del Turisme de Lloret s’emmarca en els actes del Dia Mundial del Turisme i és l’esdeveniment més rellevant del sector turístic lloretenc. «Aquesta nit es va recuperar l’any passat per posar en valor la gran feina dels professionals del teixit productiu lloretenc i destacar una manera de fer del nostre sector que, durant tots aquests anys, manté l’atenció al client i el seu tarannà pioner i innovador com a principals característiques», va sentenciar el regidor de turisme, Frederic Guich.