Triar un súper barat pot estalviar fins a 2.700 euros a l'any | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image_3

Triar un súper barat pot estalviar fins a 2.700 euros a l’any

  |   Novetats

El Periódico. La despesa associada al cistell de consum és de 6.300 euros de mitjana anual a Espanya / Terol i Zamora són les ciutats més barates

Contra tot pronòstic, l’any en què més complicacions s’esperaven per accedir a un cistell de consum barat, ha resultat ser l’any en què el client té més possibilitats d’estalvi, sempre que sàpiga a quin supermercat acudir. L’estudi anual que elabora l’OCU, comparant preus d’un miler d’establiments de gairebé un centenar de cadenes repartits a 65 grans ciutats espanyoles conclou, després de la recollida de dades executada poc abans de l’estiu, que de mitjana es poden estalviar, a Espanya, 1.273 euros a l’any en funció del lloc on es faci la compra, i que aquesta xifra és un 20% superior a la de l’any passat.

A Madrid aquest volum potencial d’estalvi ha passat dels 3.900 euros anuals aproximadament als 4.100. I Barcelona es col·loca aquest any en segona posició, i supera folgadament els 2.000 euros. És a dir, que un consumidor català pot arribar a estalviar 2.738 euros a l’any si, en comptes de comprar a Amazon, Suma, Supercor o El Corte Inglés (les cadenes més cares presents a Catalunya), compra a Alcampo (la més barata, després de diversos supermercats regionals essencialment concentrats a Andalusia).
“Això [l’increment] es deu a dos factors, principalment: que la despesa en alimentació per família s’ha incrementat, a causa de l’escalada de preus que estem patint, i que aquest any hi ha més divergència de preus entre cadenes”, va explicar la directora de relacions institucionals d’OCU, Ileana Izverniceanu, i el responsable tècnic de l’estudi, Miguel Ángel Pascual.

Del resum de dades a nivell nacional que han presentat els dos portaveus es desprèn que la despesa associada al cistell de consum ascendeix a una mitjana anual de 6.300 euros. Les comunitats autònomes més barates són Galícia, La Rioja i el País Valencià; les més cares, les Balears, Canàries i Madrid. Les ciutats on més assequible és fer la compra són Terol i Zamora, i les més cares, Las Palmas de Gran Canària i Palma de Mallorca. Les cadenes més barates són Dani, Tifer, Deza, Mas Ahorro i Family Cash (només aquesta última, amb una presència, encara discreta, a Catalunya) i les més cares, Sánchez Romero, Altoaragón, Amazon, Hiber i Suma.

Quant a les grans marques, Alcampo s’emporta la corona de l’ensenya més barata. Ho és a fins a 25 ciutats, seguida de Mercadona (que venç a 8 més) i Consum (a 7). D’altra banda, El Corte Inglés s’emporta el ceptre de la cadena més cara per fer la compra.