Ryanair augmenta un 33% la seva oferta d'hivern des de l'aeroport de Girona | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image_1

Ryanair augmenta un 33% la seva oferta d’hivern des de l’aeroport de Girona

  |   Novetats

Diari de Girona. Passarà de 42 a 56 vols, i estrenarà les destinacions de Beni Mellal, Eindhoven i Wroclaw.

Ryanair incrementarà un 33% la seva oferta de vols per aquest hivern des de l’aeroport de Girona-Costa Brava. La companyia irlandesa de baix cost passarà de 42 a 56 vols setmanals, tot estrenant les destinacions de Beni Mellal (Marroc), Eindhoven i Wroclaw, que se sumaran a Brussel·les-Charleroi, Karlsruhe-Baden-Baden, Cractòvia, Weeze, Pisa i Londres. En canvi, Belfast, Birmingham i Marrackech cauen de l’oferta hivernal a Vilobí d’Onyar. Per tant, Ryanair manté el mateix nombre de destinacions (nou), però augmenta vols i freqüències. L’aerolínia té previst posar a la venda 250.000 seients per a aquesta temporada d’hivern des de Girona.

La “country manager” de Ryanair a l’Estat espanyol, Portugal, França i el Marroc, Elena Cabrera, ha assenyalat que la intenció de la companyia és seguir creixent a l’aeroport de Girona fins el 2030, on preveuen arribar a transportar tres milions de viatgers, però ha reclamat a Aena que no imposi el creixement de taxes previst pels aeroports regionals com el de Girona. El president de la Diputació, Miquel Noguer (en representació també de la Generalitat i la Cambra de Comerç) li ha donat suport i ha assegurat que exposarà la situació als representants d’Aena, ja que considera que perjudica especialment els aeroports petits. Noguer s’ha mostrat molt satisfet per l’aposta de Ryanair per Girona, ja que considera que permetrà desestacionalitzar el turisme, i confia en poder tancar el 2024 superant els dos milions de passatgers.

Amb una roda de premsa conjunta, la Diputació, la Generalitat, la Cambra de Comerç i Ryanair han volgut explicitar l’aposta de la companyia irlandesa per l’aeroport de Girona durant aquesta temporada d’hivern. Cabrera ha explicat que tindran dos avions amb base a Girona, i que el seu compromís és continuar creixent. En els propers set anys, preveuen passar d’1,7 a 3 milions de passatgers a Vilobí d’Onyar, i tenir-hi un o dos avions extra a la base. Per aconseguir-ho, tanmateix, Cabrera ha demanat a Aena que no apliqui l’increment de taxes previst per als aeroports petits, al considerar que ja s’han apujat prou en els últims anys. “Nosaltres volem seguir creixent a aeroports com el de Girona, però per fer-ho ens calen incentius per part d’Aena, ja que el fet d’apujar les taxes als aeroports regionals i baixar-les als grans aeroports no té cap sentit”, ha indicat Cabrera. Preguntada sobre la necessitat de tenir l’estació del tren d’alta velocitat a l’aeroport, Cabrera no l’ha vist imprescindible: “Si hi és serà positiu, però no condicionarà el nostre futur creixement a l’aeroport”, ha indicat.

Noguer, en representació de la Diputació, la Generalitat i la Cambra de Comerç, hi ha estat d’acord i s’ha compromès a traslladar aquesta posició a Aena. “El que haurien de fer és intentar beneficiar els aeroports petits, perquè per exemple el del Prat ja està saturat”, ha indicat. Noguer s’ha mostrat molt satisfet amb l’aposta hivernal de Ryanair per Girona, ja que ajudarà a desestacionalitzar el turisme. Pel que fa a les noves destinacions, ha subratllat que Eindhoven s’ha obert perquè durant l’estiu els vols de Transavia funcionen molt bé, i creuen que també hi ha potencial per a l’hivern. Pel que fa a Beni Mellal, Cabrera ha assenyalat que Marroc és un a destinació que cada cop funciona millor i per la qual preveuen seguir apostant en els propers anys.

El president de la Diputació, tanmateix, també ha demanat que es recuperin algunes destinacions que havien funcionat bé en el passat a algunes grans ciutats europees (com podrien ser Frankfurt, Milà o Roma, per posar alguns exemples) i algunes destinacions nacionals.