Treball posposa la negociació per reduir la jornada | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Treball posposa la negociació per reduir la jornada

  |   Novetats

Diari de Girona. Els sindicats critiquen les dilacions mentre la patronal rebutja una «reforma imposada».

El resultat d’una nova llei per a la reducció de la jornada laboral haurà d’esperar fins a, com a mínim, el mes de setembre. L’estratègia de dilació de la patronal ha funcionat i el Ministeri de Treball no ha aconseguit, com pretenia, tancar aquesta carpeta abans de marxar de vacances. Els sindicats, que veuen que com més dilació, més concessions van aconseguint els empresaris, van sortir ahir de la reunió ratificant la seva amenaça de mobilitzacions a partir del setembre per intentar accelerar les converses.

Pocs avenços va aconseguir el Ministeri de Treball ahir en la trobada que va mantenir amb patronal i sindicats per abordar la reducció de jornada a les 37,5 hores setmanals. Una reforma que està cridada a ser la llei estrella, laboralment parlant, de la legislatura i que tindrà un gran impacte en el mercat laboral, ja que pot afectar la jornada màxima de vuit de cada 10 assalariats coberts per un conveni col·lectiu, segons els dades recopilades per Treball sobre negociació col·lectiva.

La patronal, malgrat que en les dues darreres reunions el departament liderat per Yolanda Díaz li ha anat donant corda amb més capacitat per distribuir la jornada al llarg de l’any o obrint-se a una aplicació esglaonada de la reducció, va mantenir la seva postura contrària a abordar per llei aquesta qüestió. «Continuem rebutjant una reforma imposada de la jornada legal, ja que aquesta matèria ja es treballa en la negociació col·lectiva», diuen fonts de la CEOE.