Inversió de 5 milions d'euros en la millora de l'eficiència energètica | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Inversió de 5 milions d’euros en la millora de l’eficiència energètica

  |   Novetats

Diari de Girona. Afirmen que han reduït més de la meitat la despesa d’aigua en 20 anys. Un 74% dels establiments tenen sistemes de reutilització.

Els càmpings gironins han invertit 5 milions d’euros en mesures per millorar l’eficiència energètica i la gestió de l’aigua en el que portem d’any, tal com assegura l’Associació de Càmpings de Girona (ACS). L’objectiu és mantenir el lideratge en l’àmbit de la sostenibilitat i reduir la petjada de carboni del sector en l’àmbit turístic. De fet, a dia d’avui la mitjana de consum d’aigua per unitat d’acampada està als 180 litres per persona i dia i en alguns establiments s’arriba als 130.

Gairebé la meitat dels càmpings gironins compten amb distintius sostenibles i ecològics. De fet, asseguren que són el sector més sensible ambientalment parlant i per això treballen per reduir la petjada de carboni i millorar la sostenibilitat dels establiments. En els últims 20 anys els empresaris han impulsat mesures de millora en la gestió de l’aigua com ara instal·lar depuradors o reaprofitar l’aigua de la pluja pels vàters o pel reg.

Des de l’Associació de Càmpings de Girona (ACS) afirmen que el consum d’aigua ha caigut més d’un 50% en els últims 20 anys. A més, un 74% dels establiments tenen sistemes per reutilitzar l’aigua, tal com apunta una enquesta que ha fet l’associació entre tots els seus membres. També destaca la implementació de la domòtica, ja que més de la meitat dels càmpings tenen sistemes intel·ligents per controlar el reg i les calderes, entre d’altres.

En alguns negocis hi ha comptadors individuals d’aigua per sectors i fan lectures diàries per detectar consums més elevats de l’habitual o fuites i avaries. A més, fan formació sobre l’ús de l’aigua i sensibilitzen els treballadors.