El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa
El Punt. El MICFootball, el torneig de futbol base internacional, mourà al llarg de la Setmana Santa un volum del voltant de 12.000 persones, 8.000 de les quals ja són futbolistes que participen en aquesta 22a edició, que serà un nou torneig de rècords. Segons dades facilitades per la mateixa organització, els futbolistes, acompanyants i entrenadors ocupen fins a 21 hotels de les comarques gironines, que tenen a la seva disposició al voltant de 3.100 habitacions, un volum que fa créixer les pernoctacions generades pel torneig de futbol de base fins a les 33.000.
Els rècords del torneig són turístics i també esportius. Enguany hi haurà fins a 412 equips participants (l’any passat van ser 344 equips) entre totes les categories. És el primer cop que se superen els 400 equips, amb més de 8.000 futbolistes de 39 països diferents. A més, fins a 40 municipis de la demarcació seran seu de partits del torneig.
Hi haurà més partits que mai: 1.012. Els futbolistes, d’entre 12 i 19 anys, es dividiran per categories segons la seva edat: alevins de futbol 11 i futbol 7 (U12 A i U12 B), infantils (U13 i U14), cadets (U15 i U16) i juvenils (U18, U19 i F19). El fenomen és creixent fins al punt que també ho és la voluntat dels organitzadors d’ampliar territori i l’interès dels ajuntaments per l’impacte que té a tots els nivells.
Les xifres que genera el torneig són, sense dubte, creixents. La referència és un estudi previ a la pandèmia encarregat per l’organització en què es destacava que el MIC 2018 havia tingut un impacte econòmic (directe i indirecte) de prop d’11,5 milions d’euros generats majoritàriament per 28.146 persones, entre participants, familiars i públic assistent. “Per cada euro invertit, per l’administració pública, –deia l’estudi– es va obtenir un retorn al territori superior a 100 euros.” Aquest any, el patronat de Turisme Costa Brava Girona actualitzarà aquestes dades i, per això, n’ha encarregat un estudi que les actualitzi. Les xifres de creixement van intuint clarament que l’impacte econòmic, com la resta de xifres, anirà a l’alça. L’organització mateixa va fer l’any passat un càlcul en què xifrava en vuit milions d’euros els diners que deixarien al territori (impacte directe) entre jugadors, entrenadors, familiars i voluntaris.
La diversificació d’escenaris és un dels elements que al llarg dels anys ha anat arrelant i popularitzant el MICFootball a les comarques gironines. Fins a 56 camps diferents tindran partits del torneig. Poblacions com, per exemple, Lloret de Mar, que allotja fins a 2.000 persones només per aquest esdeveniment. El tret de sortida es va donar ahir al matí a l’estadi de Vilatenim, a Figueres, on es va celebrar la cerimònia d’inauguració i els dos primers partits en categoria cadet i infantil. El torneig s’allargarà fins diumenge, quan es disputaran a l’estadi de Palamós-Costa Brava les finals de categoria infantil U14, la cadet U16 i la de categoria juvenil U18.