Girona distingirà amb una etiqueta pròpia els productes de les hortes de Santa Eugènia
Diari de Girona. La iniciativa està emmarcada dins el projecte «Menja’t Girona» i l’objectiu és potenciar els aliments de quilòmetre zero a diferents espais.
Girona distingirà amb una etiqueta pròpia els productes que surtin de les hortes de Santa Eugènia per fomentar la producció de quilòmetre zero. En paral·lel, també ha començat a acreditar aquells restaurants -ja n’hi ha 27- que els fan servir a l’hora d’elaborar els plats. És una de les accions que s’emmarquen dins el projecte de turisme sostenible «Menja’t Girona», que ha rebut 4,2 milions procedents del Fons Next Generation, i que ja compta amb una marca pròpia. Des d’ara i fins al 2026, entre les accions que ja s’estan fent o que es volen impulsar, hi ha promoure plats de temporada, fer diferents tallers o habilitar dues noves rutes turístiques: una que ressegueixi el Ter fins a Sant Gregori i l’altra, per les hortes de Santa Eugènia.
«Volem generar consciència sobre l’economia local, sostenible i el seu impacte», va afirmar la vicealcaldessa, Gemma Geis durant la presentació de la marca «Menja’t Girona». Geis va subratllar que el «Menja’t Girona» és «un projecte de projectes» perquè les diferents accions que engloba comprenen valors «naturals, gastronòmics, hortícoles, culturals i arquitectònics».
«Representa un pas decidit cap a un futur més sostenible, digital i pròsper per a la nostra ciutat», va dir la vicealcaldessa. «Es vol posar en valor el patrimoni natural i els productes de circuit curt, incrementar la competitivitat i la sostenibilitat de la destinació i dinamitzar i reactivar l’economia local», va afegir.
La marca «Menja’t Girona» és el resultat d’un procés participatiu que va arrencar la primavera de l’any passat. Tant la imatge que l’acompanya com el pla de difusió s’han fet en col·laboració amb l’empresa FD Acrònim. El seu soci fundador, Ignasi Doy, va explicar que l’objectiu és que la marca sigui «el paraigua» que sintetitzi els valors que es volen transmetre amb el projecte. Entre aquests, «proximitat, economia circular, sobirania alimentària o producció socialment i ambiental responsable».