El «no celler» Gallina de Piel obre a Girona el seu primer espai físic
Diari de Girona. Els vins de l’exBulli David Seijas. En un recinte de «coworking» del carrer de Santa Coloma de Girona va obrir ahir les seves portes el primer espai físic de Gallina de Piel Wines, un celler insòlit perquè no disposa de vinyes ni d’instal·lacions per produir el seu vi, que elabora en col·laboració amb firmes reconegudes del sector.
Gallina de Piel Wines elabora i comercialitza vi però no disposa de celler propi, ni tampoc de vinyes. El projecte de l’exsommelier del Bulli David Seijas i de l’arquitecte reconvertit en sommelier i emprenedor Guillem Sanz es basa en la col·laboració amb cellers amb llarga trajectòria que són els que proporcionen la matèria primera i les instal·lacions necessàries per crear els vins que idea Seijas. I que es trobaven fins ara només a la seva botiga online, en establiments especialitzats i a través de la restauració.
Però des d’ahir, Gallina de Piel Wines disposa del seu primer espai físic, encara que amb el mateix esperit col·laboratiu i versàtil que marca tot el projecte: en un ampli recinte de coworking del carrer de Santa Coloma de Girona, Seijas i Sanz han habilitat un local multifuncional que els ha de servir d’oficina, de showroom dels seus productes, de botiga, de magatzem, de punt de recollida de comandes, de local per a tastos i altres activitats relacionades amb el vi… La seva presentació en societat va consistir en un tast de tres dels set vins de la firma, que va néixer l’any 2017 i que en l’actualitat ven més de 80.000 ampolles a l’any, el 60% de les quals a l’estranger.
«Estem molt satisfets de l’evolució tenint en compte que des que vam arrencar hem viscut una pandèmia, una recessió i una guerra», apuntava ahir Guillem Sanz. David Seijas, ideòleg de la iniciativa i amb una llarga i reconeguda trajectòria en el món del vi, explicava que el primer espai físic de Gallina de Piel Wines és a Girona pels vincles de tots dos socis amb la ciutat, on es van formar com a sommeliers (en etapes diferents). «I a més vaig estar 12 anys al Bulli, a Roses», afegia, recordant en aquest sentit que un dels primers vins de Gallina de Piel és precisament de l’Empordà.
L’empresa té a més acords de col·laboració amb la UdG i amb l’escola ERAM de Salt, i estudiants de tots dos centres hi faran pràctiques, en l’espai inaugurat ahir.