Baixa un 3% l'estada en càmpings i un 8,7% en apartaments | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Càmping. Turisme. Olot. Garrotxa. Càmping les Tries.

Baixa un 3% l’estada en càmpings i un 8,7% en apartaments

  |   Novetats

El Punt. Per contra augmenta el 6% la demanda de cases rurals durant el juny, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Catalunya es va mantenir com a destí preferit de l’Estat i els preus augmenten entre el 5 i el 9%.

Menys estades als càmpings i en apartaments, però més demanda de cases rurals durant el més de juny. L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha fet públic que 591.890 turistes van ocupar els càmpings, una reculada del 3% en un any, mentre que els apartaments turístics van rebre 127.072 visitants, un 8,7% menys i el turisme rural va acollir 50.269 persones, un 5,9% més, La darrera dada que dona l’INE és que la xarxa d’albergs va rebre 41.784 visites, un 0,8% per sota del 2022. En total, els visitants van fer 2,4 milions de pernoctacions a Catalunya, el que significa un 2,3% menys que el mateix període de l’any anterior.

Segons l’estadística, els càmpings van rebre un 9,8% més de visitants que el 2019, en època de pandèmia i van registrar un 4,2% més de pernoctacions. En canvi, els apartaments, els allotjaments de turisme rural i els albergs es van quedar per sota dels nivells prepandèmia, especialment els pisos turístics (-15,2%). Els apartaments turístics van rebre 127.072 visitants, un 8,7% menys; el turisme rural va acollir 50.269 turistes, un 5,9% més; i els albergs fins a 41.784, un 0,8% per sota del 2022.

L’estadística d’allotjaments turístics extrahotelers publicada aquest dilluns constata que Catalunya es va mantenir com a destí preferit de l’Estat amb 286 càmpings oberts. Per zones, destaca la Costa Brava, amb 1,1 milions de pernoctacions pernoctacions en el sisè mes de l’any.

L’INE ha destacat que les pernoctacions en el conjunt d’allotjaments turístics extrahotelers, que suposa l’agregat d’apartaments, càmpings, turisme rural i albergs, durant el juny van caure un 3% al conjunt de l’Estat respecte del mateix mes de fa un any, fins a 13,1 milions. Així mateix, en l’acumulat entre gener i juny, les pernoctacions han crescut un 7,4% en comparació amb les xifres prepandèmia.

En relació amb els preus, destaca que tots els allotjaments turístics extrahotelers s’han encarit respecte de les tarifes de fa un any. En concret, durant el juny a l’Estat els preus dels apartaments van ser un 9,3% més cars; el turisme rural un 5% més; i els càmpings un 4,9% més.