Constitueixen una associació per al sector nàutic de Cadaqués
L’Associació és una entitat sense ànim de lucre. La presidenta, Mònica Esteve, ha explicat que «la tramitació de l’aprovació del PRUG fa necessari que hi hagi un inerlocutor que agrupi els usuaris d’embarcacions d’esbarjo de Cadaqués davant la Generalitat i la resta d’administracions»:
Des d’aquesta nova associació posen de manifest que el municipi està situat al cor del Parc Natural amb més d’un miler d’embacacions i altres mitjans nàutics privat. A més, és l’únic municipi del Parc Natural que no disposa d’un port esportiu ni club nàutic.
Calia davant d’això, «tenir una representativitat única, amb un primer objectiu de treballar activament» constaten «en el procés de participació ciutadana del PRUG del Parc Natural del Cap de Creus en el qual s’està treballant per tal de posar-lo en marxa l’any vinent.
L’objectiu de l’Associació, segons Esteve, és «vetllar per l’ús i gaudi dels nostres associats, de l’entorn marí i conscienciar en la responsabilitat de fer-ho dins un Parc Natural de gran valor ambiental i ecològic».
A l’Associació s’hi pot adherir qualsevol persona vinculada a Cadaqués, tingui o no embarcació, que vulgui gaudir de la nàutica recreativa amb llibertat, amb respecte i amb compromís amb el medi ambient».
El PRUG elaborat per la Generalitat està en fase de paticipació pública i s’ha presentat en les darrers dies a les diferents poblacions.
Un dels elements que té en compte és el del fondeig d’embarcacions. Planteja implementar camps de boies experimentals a les cales Rostella, Gillola i Taballera (67 en total) permetent el fondeig lliure fora d’aquestes i limiar-lo a les cales Murtra, Jugadora i Galladera amb zones sense fondeig amb prohibició expressa d’ancorar. El pla contempla en aquestes cales la instal·lació d’un total d’onze boies.