La Seguretat Social incorpora 1.615 empleats per a l'atenció ciutadana | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

La Seguretat Social incorpora 1.615 empleats per a l’atenció ciutadana

  |   Novetats

El Periódico. Les noves incorporacions suposen ampliar el 7,6% de la plantilla i persegueixen revertir l’«abandonament» que arrossega la institució en l’última dècada.

El secretari d’Estat de la Seguretat Social i Pensions, Borja Suárez, ha anunciat aquest dijous la incorporació, de manera immediata, de 1.615 treballadors a la Seguretat Social per enfortir l’atenció al ciutadà. Es tracta del primer increment d’ocupació neta que registra aquesta institució en l’última dècada, segons ha destacat el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions en un comunicat.

 Durant la reunió del Consell General de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), Suárez ha explicat que aquest repunt de plantilla és possible gràcies a l’aprovació d’una modificació en les relacions de llocs de treball del Ministeri i les Entitats Gestores i Serveis Comuns de la Seguretat Social. «Hi ha una voluntat política de solucionar l’abandonament que ha patit l’organització des de començaments de la dècada passada, de reforçar-ne l’estructura i impulsar-ne la modernització en mitjans i efectius», ha emfatitzat Suárez.

Els llocs, 645 del subgrup A2 i 970 del subgrup C1, seran ocupats en primera instància per funcionaris interins dels quals la contractació es tramitarà de forma immediata. La incorporació d’aquests 1.615 treballadors eleva un 7,4% el personal del conjunt del sistema i un 8,4% si es té en compte només l’augment en l’àmbit de l’Institut Nacional de la Seguretat Social i de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Aquesta mesura s’inscriu en el marc del pla de xoc posat en marxa per la Seguretat Social per pal·liar les carències de personal després de les retallades que es van portar a terme en la crisi financera. Segons el ministeri, el pla contempla «dues importants fites més» aquest mateix any: el concurs macro de provisió de llocs de treball vacants, que suposarà la incorporació «de centenars d’efectius més», i el redisseny dels processos selectius, que busca reduir «de forma dràstica» els temps de gestió necessaris per al reclutament de nous funcionaris de carrera.