Palafrugell decideix ajornar els concerts de nit i les barraques de Festa Major | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Palafrugell decideix ajornar els concerts de nit i les barraques de Festa Major

  |   Novetats
Diari de Girona. L’Ajuntament de Palafrugell, conjuntament amb les entitats del poble, van anunciar ahir que decidien ajornar tots els concerts de nit previstos per la Festa Major que s’havia de celebrar entre el 16 i el 20 de juliol. També es va acordar que no es farien les barraques on s’hi sol acumular més gent jove. El motiu són les noves restriccions que ha decretat el Govern i que afecten «de ple» la celebració prevista. Entre aquestes, la mesura que obliga en aquelles activitats de més de 500 persones sigui obligatori un test d’antígens dotze hores abans d’accedir-hi, una PCR o bé tenir el certificat de pauta completa de la vacuna.

Ara, la previsió de l’Ajuntament i les entitats és ajornar els concerts i poder-los fer entre els mesos de setembre i octubre. En canvi, el consistori manté la previsió de la resta d’activitats de la festa, això sí, adaptades a les noves mesures decretades. Els concerts de tarda, dirigits a un púbic adult, es faran al Teatre Municipal, on l’Ajuntament assegura que es pot controlar l’aforament. Això sí, alerten que poden ser susceptibles de canvi depenent de la problemàtica sanitària d’aquell moment.

Amb la decisió d’ajornar una part dels actes més massius de la Festa Major, l’Ajuntament de Palafrugell espera contribuir a posar mesures de control en la propagació de la covid-19. Amb tot, el consistori lamenta «profundament» haver de prendre aquesta decisió, però recorden que el context epidemiològic actual «ha estat clau per adoptar aquesta mesura». Així, l’Ajuntament i les entitats demanen «paciència i comprensió» amb la decisió.

Altres festes

Aquest cap de setmana també se celebren diverses festes majors en pobles com Fonteta (Baix Empordà) en què, de moment, l’organització no ha decidit suspendre el concert de nit previst per aquest dissabte.