Confiança en la vacuna per dinamitzar el sector turístic
El Punt. Candidats dels principals partits a les eleccions al Parlament van participar en un debat sobre turisme. Pràcticament tots van dir que els empresaris han de rebre ajuts.
La vacuna contra la Covid-19 genera confiança també entre la classe política a l’hora de dinamitzar el sector turístic, un dels més perjudicats per la pandèmia. Així va quedar palès ahir en el debat electoral virtual que va organitzar la Taula Gironina de Turisme, en la qual van participar candidats dels principals partits que concorreran a les eleccions al Parlament de Catalunya. Però, a més de la vacuna, els polítics també proposen ajuts directes per als empresaris del sector “per no perdre el teixit productiu” i que les campanyes de comunicació que es facin aquest any siguin més “eficients” i que es facin coordinadament.
El número 2 de la llista de JxCat per Barcelona, Joan Canadell, va defensar el “passaport d’immunitat”per superar la crisi sanitària i va assegurar que el sector necessita que hi hagi “mobilitat” a l’estiu. Va defensar la viabilitat del sector turístic en un món on “la gent cada vegada té més temps” per les automatitzacions i va reclamar un “pla de xoc” que es basa en ajuts econòmics que només “pot proporcionar l’Estat”.
Pel PSC, la número 6 de la llista per Barcelona, Alicia Romero, va explicar que el seu partit fa temps que treballa en els corredors segurs entre països. Entre les propostes socialistes va destacar la realització d’una anàlisi que porti a un pla de turisme a Catalunya acompanyat d’una nova legislació. Va dir que els formats antics “no funcionaran” i que serà necessari “adaptar-se a una nova realitat”.
El candidat per Girona del PDeCat, Jaume Dulsat, es va mostrar convençut que a partir del juny es recuperarà entre el 70% i el 75% de l’activitat. Va reclamar un major pes del turisme en les decisions del govern i va assegurar que només s’hi destina el 0,43% dels recursos malgrat que representa el 14% del PIB.
La número 2 de la llista per Girona del PP, Eva Trias, va considerar imprescindible disposar d’un “document que acrediti la vacunació de cara a la recuperació de la circulació de viatgers” i va demanar “més flexibilitat laboral ara que el govern ho vol suprimir”.
De la CUP, Natàlia Sánchez, número 4 a la demarcació, va assenyalar que el model turístic actual és “erroni” i va apostar per una “reconversió per adaptar el sector a la realitat postpandèmia i al canvi climàtic”.
El republicà, Jordi Orobitg va explicar que els corredors segurs no son la solució perquè depenen de la voluntat d’altres països i que el fet de sortir de la pandèmia, en si mateix, portarà un rebrot de l’activitat.
El número dos per Barcelona d’En Comú Podem, Joan Carles Gallego, va defensar que després de la pandèmia s’ha de repensar el model turístic actual.
I el número set per Barcelona de Ciutadans, José Maria Cano, va criticar la gestió del govern en l’establiment de restriccions, així com la seva política de comunicació.