Un 75% de les empreses espanyoles té dificultats per localitzar el talent | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Un 75% de les empreses espanyoles té dificultats per localitzar el talent

  |   Novetats

Diari de Girona. Gairebé 8 de cada 10 empreses, en concret el 75%, asseguren tenir dificultats per incorporar el talent que requereixen, xifra que puja al 84% en el cas de les considerades grans empreses i al 93% en el cas de les companyies tecnològiques.

Aquestes són les conclusions principals de l’informe Camins que convergeixen: joves i empreses davant del repte del talent, elaborat per KPMG i la Fundació Princesa de Girona en col·laboració amb la Fundació Universitària Sant Pau CEU i Enagás.

El president de KPMG a Espanya, Juanjo Cano, explica que l’informe constata l’existència d’una bretxa entre les capacitats que demanen les empreses i la formació amb què els joves s’incorporen al mercat laboral. «Aquest fet, a més de comprometre les perspectives de futur dels nostres joves, frena el creixement del nostre país, en un moment en què cal impulsar la transformació de la nostra economia cap a un model digital i sostenible», assegura.

Segons la seva opinió, la solució

a aquest repte passa per una col·laboració més gran entre administracions públiques, institucions educatives, empreses i societat civil, fonamental per potenciar el talent dels joves en un entorn en permanent canvi.

De cara a curt i mig termini, el 76% d’empreses creu que és previsible que les dificultats per incorporar el talent necessari s’incrementin l’any 2030. «Això és molt preocupant, atès que el 78% dels enquestats considera la manca de talent com un dels principals riscos per a la sostenibilitat del negoci», s’adverteix en

l’informe.

Tant les empreses com els joves coincideixen a assenyalar que la preparació de les noves generacions que s’incorporen al mercat laboral no s’ajusta a les necessitats de les empreses. Així ho asseguren el 42% de les organitzacions enquestades, percentatge que puja fins al 52% en el cas dels joves. Segons el president de la Fundació Princesa de Girona, Francisco Belil, les empreses valoren cada cop més les habilitats cognitives dels treballadors i la seva capacitat de pensament crític, de comunicació i d’innovació.