Pluja de milions de la UE per a plans de sostenibilitat turística a Girona | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image_1

Pluja de milions de la UE per a plans de sostenibilitat turística a Girona

  |   Novetats

Diari de Girona. Sis municipis de la Costa Brava rebran 15,2 milions d’euros per diferents projectes. La Diputació en percep 3,2 per potenciar la dinamització turística sostenible en espais de bany interiors.

 El Govern espanyol va aprovar ahir 7 projectes de sostenibilitat turística que mobilitzaran 18,4 milions d’euros de fons europeus a les comarques gironines. Formen part d’un paquet de 175 intervencions a tot Espanya que se sumen als aprovats anteriorment (cinc el desembre de 2022 i tres el desembre de 2021).

Aquests són els projectes gironins beneficiats per les ajudes europees:

  • Ajuntament de Begur. Smart Tourism Mobility (3 milions d’euros)
  • Ajuntament de Cadaqués. La perla sostenible de la Mediterrània (2,7 milions d’euros)
  • Ajuntament de Palafrugell. Palanca per a la millora del model turístic (2 milions d’euros)
  • Ajuntament de Palamós. Impuls del turisme sostenible, cohesió territorial i l’ecomobilitat en el litoral (3 milions d’euros)
  • Ajuntament de l’Escala. L’Escala, mar d’Empúries (2,5 milions d’euros)
  • Ajuntament de Castelló d’Empúries. Dues ànimes de cultura, natura i esport (2 milions d’euros)
En la reunió d’ahir, a més d’aquests 17 plans territorials, també s’han aprovat prop de 3,2 milions d’euros destinats a la Diputació de Girona, pel projecte «Riunatur», que té com a objectiu potenciar la desconcentració i la dinamització turística sostenible en espais de bany interiors de les comarques gironines.
Última convocatòria

Aquesta és l’última de les tres convocatòries que han format part del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions per gestionar fons europeus Next Generation. En total, Catalunya haurà gestionat 55 plans i més de 206 milions d’euros.

A tot Espanya, ahir es van aprovar 478 milions d’euros de fons europeus addicionals que se sumen als 660 milions que s’hi van destinar l’any 2021 i als 720 milions de l’edició de l’any passat. En total, són ja 1.858 milions previstos a projectes que prioritzen la sostenibilitat ambiental i la digitalització amb l’objectiu d’aconseguir un turisme més competitiu i de major qualitat.

En la trobada, el ministre Héctor Gómez va assegurar que «aquests projectes augmenten la seva capacitat de cohesionar el territori». També va recordar que les previsions per a 2023 són molt positives, després de les xifres rècord aconseguides en la setmana passada Santa i el Pont de Maig. Va apuntar que la temporada d’estiu completarà la recuperació del turisme, aconseguint de nou xifres rècords en turistes i en despesa.

«Enguany la prioritat del Pla Nacional Turístic serà les destinacions de Sol i Platja i Turisme Blau, la qual cosa suposa un reconeixement a les destinacions pioneres i un impuls per a la seva modernització», va apuntar el ministeri en un comunicat.

Així mateix, durant la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea en el segon semestre de 2023, «l’agenda turística serà una de les nostres prioritats», va dir Héctor Gómez.