El canvi climàtic podria reduir els ingressos turístics un 15% | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El canvi climàtic podria reduir els ingressos turístics un 15%

  |   Novetats

Diari de Girona. El canvi climàtic comença a afectar les decisions dels turistes. Així, tres de cada cinc espanyols (un 59%) reconeixen que tenen en compte els efectes del canvi climàtic, com ara onades de calor, sequera o pluges intenses, a l’hora d’escollir una destinació per a les vacances.

Aquestes són algunes de les conclusions de l’informe ‘Turisme i sostenibilitat’ elaborat per EAE Business School, que també revela el nivell creixent d’influència de la crisi climàtica en les decisions dels turistes i viatgers.

«A Espanya, una destinació turística clau a la Mediterrània, s’estima que el canvi climàtic podria reduir els ingressos turístics entre un 10% i un 15% per a finals del segle XXI», assenyala Diego Santos, coautor de l’informe i professor

de EAE Business School.

Un 80% reconeix que el canvi climàtic afecta la forma de viatjar o els llocs que es visiten i només 1 de cada 5 (20%) roman indiferent i nega que influeixi en les seves decisions de viatge.

«Aquestes dades reflecteixen una alta consciència i acceptació de l’evidència del canvi climàtic entre els enquestats, cosa que podria influir positivament en l’adopció de pràctiques més sostenibles i en el suport a polítiques que tractin aquest problema global», indica Eugenia Altamirano, coautora de l’estudi i professora dEAE Business School.

L’informe de l’escola de negocis constata també un reconeixement de l’augment de temperatura i dels fenòmens meteorològics. Així, la majoria d’enquestats (87%) estan d’acord que el clima del planeta està canviant acceleradament a causa de l’activitat humana. A més a més, un 71% assenyala el turisme com un dels factors que contribueix al canvi climàtic.

Tot i aquesta major conscienciació del turista cap al canvi climàtic, encara no es percep un compromís clar, ja que 6 de cada 10 persones (61%) tenen una consideració baixa o nul·la de l’impacte ambiental dels seus viatges davant del 39% que tenen una alta consideració.

«Aquests resultats indiquen que, encara que hi ha una consciència significativa sobre l’impacte ambiental entre alguns viatgers, la majoria encara no integra plenament aquesta preocupació en la planificació dels seus viatges», ressalta la professora d’EAE Business School.

La majoria significativa dels enquestats (68,3%) valora la sostenibilitat i vol tenir eines que els permetin prendre decisions informades sobre l’impacte ambiental dels viatges. Aquest interès per comparar destinacions segons el seu impacte ambiental suggereix una demanda creixent d’informació i recursos que facilitin pràctiques de turisme més sostenibles.