Blog

Vot de confiança de l’Ajuntament de Blanes als amos de les discoteques

  |   Novetats

El Punt. L’equip de govern de Blanes, d’ERC i Blanes En Comú Podem, dona un vot de confiança als responsables de les discoteques i alhora agilitarà les sancions a les persones que cometin infraccions infringeixin l’ordenança de civisme. “L’aplicarem de manera estricta”, diu l’alcalde, Àngel Canosa (ERC).

Pendent d’un informe de la policia local, l’Ajuntament aixecarà la reducció horària als establiments del barris dels Pins, que un decret de l’anterior batlle, Mario Ros (PSC), va aplicar a dos locals, l’Arena i el Sala Vega, i volia estendre a altres negocis. Així, els responsable de l’Arena i altres locals es comprometen a combatre les actituds inadequades fora els locals, “com ara les bretolades i el consum d’alcohol”, indica Canosa.

El nou alcalde explica que dins l’Arena s’han fet molts controls i que no hi ha hagut “motius per sancionar-lo”. Canosa es pregunta fins a quin punt és responsabilitat de la discoteca que “10 o 12 persones es barallin a 400 o 500 metres del local o de camí de l’estació [de tren]”. Ho compara amb el comportament dels aficionats dels equips de futbol, que s’organitzen per provocar aldarulls. Admet que, de tant en tant, els clubs són sancionats pel que fan els seus seguidors. “Això són colles que han begut. Es combat amb presència policial i acompanyament”. Ja fa dies que hi ha més policies al sector.

Quan es concretin les noves condicions, els locals d’oci es comprometen a frenar l’incivisme tant davant de l’establiment com al camí cap a l’estació. De fet, els propietaris de les discoteques recuperaran el servei de bus per transportar joves fins a l’estació i, en principi, “ajustaran” les seves campanyes de màrqueting per evitar l’efecte crida.

Abans del decret de reducció de Ros, de l’1 de juny al 15 de setembre les discoteques havien de tancar a 3/4 de 4 de la matinada els dies laborables i a 3/4 de 5 els festius. Segons informa l’Ajuntament, els locals havien de fer desallotjar la sala 30 o 45 minuts després de l’hora límit en funció de si l’aforament era superior o no a les 500 persones.

D’altra banda, la plataforma Per Uns Barris Més Segurs dona fins al dia 29 de marge al nou equip de govern. Han recollit 1.956 signatures reclamant solucions i les volen lliurar als polítics locals.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies