Blog

Un retir per poder reinventar-se durant les vacances

  |   Novetats

Diari de Girona. Els emprenedors gironins Sergi Arribas i Antonio Izquierdo han impulsat una pàgina web on trobar llocs i activitats de retir de tot tipus, des de «detox» fins a ioga, meditació, silenci o dejuni, entre molts altres. Reivindiquen aquesta proposta com a manera d’alliberar-se de «llastos emocionals».

Passar uns dies de dejuni. O de detox. O fent ioga. O meditant. O en silenci. Fent voluntariat. Formant-se. O, senzillament, descansant. A vegades, perquè unes vacances permetin realment desconnectar i no tornar física i mentalment més esgotats que abans de marxar, la millor opció és un retir (que no té per què ser necessàriament religiós, ni molt menys). Partint d´aquesta premissa, els emprenedors gironins Sergi Arribas i Antonio Izquierdo van posar en marxa, fa aproximadament un any i mig, el web encuentraturetiro.com, la primera web en castellà que permet buscar les millors propostes en aquest àmbit. Segons explica Arribas, reben visites de tot el món, especialment d´Amèrica Llatina.

A aquests dos socis, la idea els va sorgir de la pròpia experiència personal. Buscaven algun lloc per fer un retir i no en trobaven, i van pensar que seria útil crear un cercador que permetés localitzar llocs i activitats de retir, així com donar a conèixer les bondats d´aquest tipus d´experiències davant del desconeixement general. Els responsables del web assenyalen que un retir consisteix, bàsicament, a sortir de la zona de comfort i obligacions per entrar en «un espai amable on descansar i veure la nostra vida amb perspectiva».

Obtenir una visió diferent

Segons explica Arribas, un retir pot ser de molts tipus i tenir diverses durades, però l´imprescindible és passar, com a mínim, una nit fora. «Has d´instal·lar-te en un altre lloc per aconseguir la tranquil·litat necessària per obtenir una visió diferent de les coses», assenyala Arribas. I és que les coses passen tan ràpid, subratlla, que sovint no tenim ni temps per assimilar-les. En canvi, un retir, sigui del tipus que sigui, permet tenir temps per a un mateix i treure emocions que hagin pogut quedar «encallades» a l´interior. «Et permet fer una descàrrega a nivell emocional», descriu. I afegeix que «el retir és una teràpia que funciona molt bé a nivell emocional perquè és integral, de manera que estar uns dies en un espai de tranquil·litat no és el mateix que anar una hora a un psicòleg, ja que el treball és molt més intensiu».

De fet, assenyala que es tracta d´una proposta que cada cop té més adeptes i que no necessàriament és només per vacances, sinó que es pot dur a terme en qualsevol moment de l´any, ja sigui durant un cap de setmana o durant un pont.

Al web, els usuaris poden buscar el retir per temàtica, zona i tipus. Hi ha retirs per tota la geografia espanyola i a l´estranger, tot i que les comarques gironines són un bon lloc per començar, ja que hi ha bona oferta. Segons assenyala Arribas, la tranquil·litat que ofereixen comarques com el Pla de l´Estany o algunes zones de l´Empordà han propiciat el naixement d´aquest tipus d´oferta.

De tipus de retir n´hi ha pràcticament tants com pugui desitjar l´usuari. Entre l´extensa oferta que recull el web encuentraturetiro.com n´hi ha de relacionats amb l´art, la biodansa, el coaching, la connexió amb la natura, el creixement personal, l´espiritualitat, la meditació, el massatge, el mindfulness, pilates, reiki, salut, sanació, tantra o ioga, entre altres. Només cal remenar, triar… i desconnectar.

 

 

 

 

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies