Blog

Un 63% dels comerços van facturar menys a l’octubre per la situació política

  |   Novetats

El Punt. Un estudi de PimeComerç revela que el sector no ha notat cap boicot als seus productes. El tèxtil ha patit més, sobretot per les altes temperatures.

Un 63% dels comerços van facturar menys aquest mes d’octubre que el mateix mes de l’any passat, cosa que s’atribueix a la situació política del país. Un 22% del comerciants que van vendre menys diuen que van facturar “molt menys”; un 21%, “bastant menys”, i un 20,33%, “una mica menys”. Per contra, quasi un 24% dels comerciants no van notar en el seu negoci la situació política del moment.

Són dades que ha fet públiques PimeComerç, que va fer una enquesta entre els seus socis. L’estudi deixa molt clar que el comerç català en cap cas ha notat cap símptoma de boicot dels consumidors per la situació política i destaca que les previsions de cara a la pròxima –i ja a tocar– campanya de Nadal no són dolentes. La majoria dels comerços consultats consideren que la situació que s’ha viscut és conjuntural, que malgrat que hagi afectat negativament gran part del comerç pot solucionar-se més endavant. “Com va passar durant la crisi, la situació política ha angoixat la gent, que no ha comprat amb alegria”, diu Àlex Goñi, president de PimeComerç, que també destaca que, “a la situació de malestar personal, al mes d’octubre s’hi han de sumar les vagues, les manifestacions i, en el cas del tèxtil, el fet que no feia fred i, per tant, la gent no va comprar roba d’abric”. En el dia d’avui, però, Goñi veu els comerciants més contents. “Sembla que la convocatòria d’eleccions i el fet que es vegi que la situació es pot superar ha tranquil·litzat”, va assegurar ahir a aquest diari.

Una quarta part dels comerciants veuen amb optimisme els pròxims mesos i un 48% dels botiguers no estan pletòrics però creuen que en els pròxims mesos vendran igual que l’any passat.

Els comerciants en general coincideixen a opinar que la situació política de Catalunya té una gran influència en l’hàbit dels consumidors: un 26% creuen que hi influeix molt, i un 32,28%, que bastant.

Aquest mes d’octubre passat el sector del tèxtil va ser el que més va notar la baixada de les vendes. En aquest punt hi va pesar el fet que un cop més el fred no acabava d’arribar. Quasi un 39% dels comerços del sector diuen que en relació amb l’octubre del 2016 van vendre “molt menys”, i un 34% afirmen que les vendes van ser “força menors”.

El sector de la restauració ha notat una davallada del nombre de clients, segons constaten un 65% dels establiments consultats. Això sí, tan sols un 5% dels establiments asseguren que ho han notat “molt”. Els pròxims mesos tant el sector de la restauració com el de l’hostaleria els veuen amb optimisme. Un 90% consideren que de cara als pròxims mesos les vendes seran iguals o millors. Ben entrat el mes de novembre és quan tradicionalment comencen els dinars i sopars d’empresa, que, tot i que durant la crisi van baixar força, es continuen mantenint com una de les tradicions prèvies al Nadal.

A la demarcació de Girona és on proporcionalment les vendes van baixar menys aquest mes d’octubre passat.

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies