Blog

Lloret de Mar. Foto de l'avinguda Just Marlès de Lloret de Mar (la riera). L'ajuntament autoritzarà en el ple d'avui que hi hagi taules i cadires de les 8 del matí a les 9 del vespre des d'ara i fins al 15 d'octubre.

Terrasses de dia i més vigilants de nit a la riera de Lloret de Mar

  |   Novetats

El Punt. El sector privat pagarà quatre informadors cívics, que combatran la venda ambulant i la prostitució nocturnes a l’avinguda Just Marlès. Pel batlle, és bo canviar inèrcies.

L’Ajuntament de Lloret de Mar pretén millorar l’oferta turística –en paraules de l’alcalde, Jaume Dulsat– i aquest estiu permetrà que hi hagi taules i cadires a l’avinguda Just Marlès, coneguda popularment com la riera, de les vuit del matí a les nou del vespre. L’autorització podria entrar en vigor al juny i s’allargarà fins al 15 d’octubre. I paral·lelament, i amb un conveni amb l’Associació d’Hostaleria, el consistori incrementarà la vigilància de nit a la via per combatre la venda ambulant i la prostitució.

Aquesta doble actuació hauria de permetre “fer un ús més intensiu d’oci diürn” i combatre dos dels mals del segon carrer més transitat de Lloret, indica el batlle: “Just Marlès de dia és poc freqüentat i volem que hi hagi més vida, que hi passin coses. Per això hi haurà taules i cadires, respectant els vianants i les zones de pas.”

L’alcalde considera que les terrasses, i l’activitat que generaran, són “una bona estratègia”. Serà, com a prova experimental, fins al 15 d’octubre: “Ningú no té la fórmula perquè les coses funcionin, no hi ha ningú infal·lible. I si no funciona, ho reconeixerem i rectificarem.”

En el ple del dia 2, l’equip de govern (CiU, ERC-Avancem i el PSC) va votar a favor d’ocupar Just Marlès amb terrasses, tot i que el portaveu, Jordi Orobitg (ERC), va mostrar-hi reticències fins que s’ha establert “un dispositiu per pal·liar problemes d’inseguretat”, va dir.

“Una evidència”

Dulsat sosté que “si hi ha més activitat de dia [a la riera], hi haurà menys oci nocturn”. Per combatre la venda il·legal i la prostitució, “que és una evidència que fa anys que existeixen [a Lloret]”, l’Ajuntament i representants dels hotels, dels comerciants, dels bars i restaurants i de les discoteques i sales de festes han acordat que el sector privat pagarà quatre informadors cívics, que faran “feines per dissuadir” les persones que tinguin “conductes inadequades”. L’Ajuntament il·luminarà els punts foscos de la riera i restringirà el pas als punts d’escombraries.

El sector privat assumirà el cost –uns 30.000 euros– de la presència dels informadors cívics, que podrien treballar de les onze de la nit a les cinc de la matinada. “Buscarem recursos per reforçar la seguretat”, diu Enric Dotras, el president del Gremi d’Hostaleria. A banda dels informadors cívics, els agents de la policia faran hores extres.

En els plens, el portaveu del Moviment Independent de Lloret (Millor), Marc Fuertes, sol criticar la disbauxa nocturna a la riera. Troba que a Just Marlès hi ha “un llibertinatge de venda d’estupefaents i de prostitució” i és partidari que aquestes activitats es regulin i es desplacin a un espai allunyat del centre.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies