Blog

Sant Feliu de Pallerols reviu el passat ramader

  |   Novetats

El Punt. La Fira de Santa Llúcia consolida la mostra de bestiar amb una trentena de corrals i una exposició de maquinària. Durant tot el cap de setmana, hi hagut un atapeït programa d’activitats.

Sant Feliu de Pallerols va viure, ahir, la diada central de la Fira de Santa Llúcia més ramadera de totes les edicions amb un clar missatge de la importància dels sector primari per a la societat i, sobretot, dels productes de proximitat de qualitat. No en va la va inaugurar la consellera del ram, Teresa Jordà, que ho va remarcar.

La Fira de Santa Llúcia va incorporar una mostra de bestiar i de maquinària agrícola que va ser molt celebrava per tots els visitants. Molt curiós va ser veure vaques de carn i els seus vedells sobre la sorra del Firal, davant per davant de l’Ajuntament, sent protagonistes del sorteig organitzat per la comissió de la festa major. I és que, en un terra quadriculat i numerat, els premis depenien de la casella on defecava algun dels animals.

L’exposició de bestiar va ser l’element central de la fira, juntament amb la de maquinària agrícola i la de productes d’artesania. Això no obstant, es va vestir amb un programa d’actes molts variats i atapeït, entre què destacava com a novetat una demostració de la unitat canina de recerca al costat de l’antic camp de futbol.

D’entre l’ampli ventall de propostes, se’n van dur a terme dues de molt populars del temps de Nadal santfeliuenc. D’una banda, es va celebrar la 23a edició del tast gastronòmic i, d’una altra, la inauguració de l’exposició de pessebres que està integrada en el Camí de pessebres d’àmbit comarcal.

En la primera d’aquestes activitats, van participar sis establiments de restauració del poble i set establiments més, de què dos, marques comercials. En el segon cas, es va inaugurar el pessebre de l’església parroquial, obra de Joan Pujolràs, i l’exposició de l’església del Roser, amb pessebres de Lola Peretus i Ramon Sucarrats, que són residents de la residència La Salut, de Joaquim Serra i Lluís Roura, dels Botets, i amb les col·laboracions d’Ivan Rius, Laura Masdeu, Núria Martínez i Anna Serrat i Lourdes Solà i amb la participació de l’Associació de Pessebristes de Mataró.

L’exposició de l’arxiu de la Garrotxa sobre el cinquantenari de la desaparició del tren d’Olot i la presentació del Cançoner de Can Ventura. Cançons de tradició oral de Sant Feliu de Pallerols, de Josep Garcia i Pep Vila amb la participació de la coral de Sant Feliu, van encetar, els dos dies anteriors, els actes de la Fira de Santa Llúcia, que van estar precedits de la nova edició de la subhasta per a l’Oncolliga.

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies