Blog

imatge 1 (003)

Rutes entre fronteres a l’Alt Empordà

  |   Novetats

Diari de Girona. Disset municipis de la comarca promouen un projecte per potenciar turísticament itineraris per a BTT i senderisme entre els dos països. Les poblacions presenten el projecte a Portvendres i l’objectiu és que la comarca sigui un destí internacional.

Disset poblacions de l’Alt Empordà treballen per potenciar internacionalment els itineraris transfronterers com el GR92 en un projecte amb l’administració francesa. La proposta es presenta a la segona edició del Saló de Senderisme i BTT de Portvendres, Salon Rando & VTT en Pays Catalan, el proper cap de setmana per tal de buscar aliances amb diferents agents implicats en aquest tipus de turisme.

Les disset poblacions estan encapçalades per Roses i Llançà, que, a banda d’informar sobre l’oferta del territori, donarà a conèixer el projecte Interreg Poctefa (2014-2020) «Itam» (Itineraris turístics l’Albera Mediterrani-Turisme sostenible en un context transfronterer).

El que es pretén és reforçar la cooperació entre els agents turístics del territori, públics i privats, d’un costat i altre de la frontera amb l’objectiu de posar en valor i crear producte de turisme sostenible a l’entorn dels itineraris transfronterers, que afavoreixin el creixement econòmic i territorial i el seu posicionament i comercialització en els mercats internacionals.

S’espera aprofitar les estructures existents i consolidades al llarg dels anys per tal de promoure el senderisme, el cicloturisme i activitats aquàtiques que ja tenen notorietat al mercat. L’objectiu final és que l’Alt Empordà sigui un destí de referència internacional, sobretot als mercats europeus.

El sender litoral GR-92

Per exemple, es vol potenciar el sender litoral GR-92 com una de les grans vies de senderisme transeuropees i que a la vegada serveixi per descobrir el territori de l’Alt Empordà amb xarxes i senders que hi connecten.

El projecte, que ha estat presentat a la convocatòria dels ajuts europeus Interreg Poctefa, compta amb socis per part dels organismes francesos: Pays Pyrenées Mediterranée i Communauté des Communes Albères Côte Vermeille. Però s’espera aprofitar la presència de tot tipus de professionals com oficines de turisme, clubs i associacions de senderisme/btt, fabricants d’equipacions de roba, eines o accessoris al saló per crear noves aliances.

Els impulsors del projecte remarquern que es vol contribuir a crear nous productes turístics treballant en xarxa amb operadors especialitzats i entitats de referència en àmbit europeu i desenvolupant una estratègia de promoció i suport a la comercialització d’aquests productes als principals mercats europeus.

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies