Blog

Revàlida del turisme gironí

  |   Novetats

El Punt. Eradicar les males pràctiques, que fan abaixar la qualitat. Cal millorar les relacions de suport i treball entre el sector públic i el sector privat.

El títol, Terres Gironines: Més enllà d’un Joc de trons, suggeria que els responsables del turisme gironí no creuen massa en les foguerades i aquesta primera impressió es va acabar de concretar desprès de les intervencions dels cinc ponents: Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat; Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Lluís Sala, director de l’aeroport Girona-Costa Brava, i Josep Antoni Donaire, vicedegà de la Facultat de Turisme. Tots cinc, reunits en un esmorzar per Alcaldes.eu i El Punt Avui ahir a l’AC Hotel Palau de Bellavista, van coincidir a assenyalar que cal una feina dura i constant que superi les rivalitats locals i localistes per poder estructurar una oferta que trenqui definitivament amb les suspicàcies que fan que molts pobles vegin el veí com un rival i oblidin que la unió d’esforços és una condició sine qua non per donar potència i coneixement a la marca Costa Brava-Pirineus, que és una de les més ben situades en el panorama europeu. En aquest aspecte, Josep Antoni Donaire va puntualitzar que el món del turisme viu un canvi global i que per mantenir la qualitat i la competitivitat cal que hi hagi renovació continuada, una proposta que depèn tant del treball en xarxa com de la recerca de la innovació i la creativitat, una condició que tan sols es pot aconseguir treballant el talent i la formació.

Les paraules de Donaire ratificaven les prioritats d’Octavi Bono, que va remarcar que la seva tasca anirà enfocada a treballar per la cohesió del sector, que facilitarà les relacions entre els àmbits públic i privat, que donarà impuls a l’entorn en línia i que potenciarà els gestors turístics en l’entorn comarcal. L’argument el va utilitzar Carles Motes, el qual, com a empresari turístic i alcalde Sant Feliu de Guíxols, no va ometre que normalment als municipis els costa coordinar-se en temes com la promoció turística, la qual cosa generaria sinergies positives que ajudarien a trencar una estacionalitat que, per exemple, en el seu cas obliga el consistori a construir un pàrquing valorat en vuit milions d’euros que s’ utilitza pocs mesos a l’any. Lluís Sala no va amagar el desig que l’aeroport esdevingui el segon de Catalunya i va deixar clar que per a les companyies es molt més barat operar amb l’aeroport de Girona que amb el del Prat. Una reivindicació que lligava amb les paraules de Pere Vila, que al començament de l’acte va assegurar que el turisme ha de ser una activitat “positivament revolucionària”que no tan sols ajudi a crear valor sinó que també faci “apujar l’autoconfiança dia a dia”. Després va afegir-hi: “La demarcació no pot caure en el conformisme; ens hem d’anar revolucionant constantment.”

Interpel·lats pel moderador Eduard Berraondo, els ponents es van haver d’esforçar per concretar quina era la influència de Barcelona, una marca global, sobre el turisme gironí. No hi va haver unanimitat, i, si Octavi Bono va reivindicar “una capital oberta i inspiradora amb un lideratge generós i no fagocitador”, Pere Vila va presentar una petita queixa en retreure a les administracions estatals els entrebancs que posen per convertir l’aeroport en “un complement fidel del de Barcelona “

La crida a la unitat de marca va aparèixer en el moment de parlar de l’organització dels festivals d’estiu, com quan es va assenyalar quina havia de ser la batalla per aconseguir un turisme de qualitat “que no espatllin les males pràctiques.” En el torn de preguntes l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, va posar el dit a la nafra en relacionar turisme i identitat. Donaire li va donar la resposta: “La identitat dels pobles canvia segons l’activitat econòmica i ara la identitat és la turística.” Alhora, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va reivindicar la feina feta a muntanya, i un empresari es va queixar de les dificultats que tenia per trobar personal qualificat.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies