Blog

780_0008_5505591_179ac6e7a2fad2289073cd9088a9cb16

Nou rècord de trànsit pels túnels de Bracons

  |   Novetats

El Punt. Al mes de juliol van circular per aquest tram de la C-37 en direcció a la Garrotxa 123.163 vehicles, la xifra més alta registrada des que l’eix Vic-Olot va entrar en servei, ara fa set anys.

Des que es van obrir, l’abril del 2009, mai s’havia registrat tant de trànsit a l’eix Vic-Olot pels túnels de Bracons (C-37) com el juliol d’aquest any. Segons les dades de la Generalitat –facilitades ahir per l’Ajuntament d’Olot–, el mes passat van circular pels túnels en direcció a la Garrotxa 123.163 vehicles. El dia que hi va haver més trànsit va ser el divendres dia 15 (4.931 vehicles). El rècord anterior, de l’octubre de l’any passat, era de 121.412 vehicles. L’augment s’ha notat més en els turismes que no pas en els camions. Tot i que no es tenen dades fefaents, es dóna per descomptat que la majoria d’aquests vehicles tenien de destinació la Garrotxa mateix i no hi estaven de pas, va indicar el regidor de Comerç i Turisme olotí, Estanis Vayreda.

Publicitat sobre rodes

Les xifres anteriors es van facilitar durant la presentació dels nous anuncis de promoció turística d’Olot i de la Garrotxa impresos a la carrosseria de dos dels autobusos de Teisa que fan trajectes entre la ciutat i Barcelona, passant per Vic, Santa Coloma de Farners o Girona. Tant els representants garrotxins (Estanis Vayreda i el president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà) com de Teisa (Àlex Gilabert) van subratllar l’impacte potencial d’aquesta publicitat en unes zones, com ara Barcelona i rodalia, d’on prové el gruix del turisme que rep la comarca. Llorà i Gilabert van assenyalar que també és una manera de fomentar l’ús del transport públic per visitar la Garrotxa. En nom del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Anna Vendrell va donar suport a la iniciativa, la qual –va dir– reforça la imatge de marca del territori.

Teisa, que no té cap acord similar en cap més ciutat o comarca, ha cedit gratuïtament aquests espais i la despesa de les administracions garrotxines s’ha limitat al disseny i la retolació, que ha costat uns 6.000 euros. Des que es van estrenar, ara fa tres anys, aquests autobusos amb anunci han fet uns 4.000 viatges

“Intensament”

Les quatre imatges que viatjaran amb els autobusos formen part de la campanya Viu Olot intensament. Cada anunci s’adreça a un tipus determinat de visitant. Així, pensant en el turisme familiar s’hi representa una família al cim del volcà Montsacopa i uns nens jugant als paratges de la Moixina; de cara al turisme cultural, una parella a les escales de l’església de Sant Esteve, i per als que se senten atrets per la gastronomia, un grup de joves fent un tast de productes locals en un allotjament rural de Sant Privat d’en Bas.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies