Blog

MicroBank impulsa 6.859 llocs de treball

  |   Novetats

El Punt. A tot l’Estat van ser 21.321. El grup va concedir el 2015 més de 14.000 préstecs. La mitjana és de 10.000 euros.

Un dels efectes més rellevants de la concessió de microcrèdits és la capacitat que tenen d’afavorir la creació de llocs de treball. Aquesta és una de les conclusions de l’anàlisi feta per experts d’Esade sobre MicroBank, l’entitat social participada al 100% per CaixaBank, que va contribuir amb els préstecs concedits a la creació de 6.859 llocs de treball a Catalunya. Aquesta xifra és aproximadament un terç del total dels que es van generar en el conjunt de l’Estat, 21.321, gràcies a la concessió de més de 14.000 préstecs amb una mitjana d’uns 10.000 euros.

D’aquesta manera, amb un creixement d’un 35% anual des de la seva creació el 2007, MicroBank ha concedit al voltant de 3.000 milions d’euros a través de més de 580.000 crèdits.

Els responsables de l’estudi i els màxims representants de MicroBank van detallar la informació. Segons Mar Cordobés, investigadora de l’Institut d’Innovació Social d’Esade i autora de l’informe, el perfil del demandant de microcrèdits és el d’un home –“tot i que en l’aspecte de gènere està molt igualat”– de nacionalitat espanyola amb estudis secundaris i autònom, tot i que “sense experiència en la gestió”.

Pel que fa als sectors als quals es dediquen els negocis que finança MicroBank, els encapçalen els serveis professionals i el comerç al detall, amb força pes també de l’hostaleria (vegeu el gràfic). A més, la major part de les empreses donen feina a dues o tres persones, i depenen d’emprenedors que hi presten una forta dedicació, entre 9 i 12 hores diàries, “fins i tot caps de setmana”, assenyala Cordobés.

El president del grup, Antoni Vila, va destacar que, a banda de la posada en marxa o l’ampliació de negocis, l’entitat de microcrèdits també té una vessant d’ajudes a famílies en situació d’exclusió financera, que MicroBank complementa amb cursos de formació impartits per voluntaris.

Tant Vila com el director general de l’entitat, Albert López, van remarcar la baixa morositat, d’un 4,2%, que una subvenció del Fons Europeu d’Inversions redueix a un 2,7% i que en el cas dels crèdits a famílies cau a un 1,9%, “tot i que es concedeixen sense garanties ni avals i que l’índex de recuperació dels crèdits morosos és baix”.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies