Blog

Fotos del trens TAV arribant o sortint a l'estació de Girona. Amb gent i usuaris. Ja tenim permís i em diuen que només heu d'ensenyar que sou fotògrafs del diari. Hem parlat amb Dani Martínez d'Adif. El meu amic es diu Dani Sánchez.
  Fotos del trens

Més de 383.000 viatgers en el TAV entre Girona i França

  |   Novetats

El Punt. Es compleixen tres anys des que va entrar en funcionament el tren d’alta velocitat que uneix les comarques gironines amb l’Estat francès de manera directa. La majoria de passatgers, a Figueres.

Un total de 383.296 persones han fet servir el tren d’alta velocitat (TAV) entre Girona i l’Estat francès durant els tres primers anys de funcionament d’aquesta infraestructura. Concretament, i segons dades facilitades per Renfe, 164.092 passatgers van fer el tram –en qualsevol dels dos sentits– entre Girona i alguna estació francesa i 219.204 ho van fer entre Figueres i França. Aquesta xifra més alta entre Figueres i França s’explica, segons fonts de Renfe, pel fet que entre el primer i el segon any de funcionament de la línia encara s’arrossegava la dinàmica de baixar a Vilafant per continuar amb la línia convencional i, sobretot, perquè a l’estiu molts ciutadans francesos baixen a Figueres i d’allà es traslladen a diferents poblacions costaneres per passar-hi les vacances.

Diverses ciutats

El 15 de desembre del 2013 es va inaugurar el servei de trens directes de Renfe-SNCF en Cooperación, onze mesos després que entrés en funcionament la línia cap al sud, és a dir, entre Figueres i Girona a Barcelona. Fins que no va entrar en funcionament aquesta connexió directa ara fa tres anys amb França, els passatgers havien de canviar de comboi a Figueres per agafar el TGV francès fins a França. Actualment, els serveis del TAV connecten Barcelona, Girona i Figueres amb París, Lió, Marsella, Perpinyà, Narbona, Montpeller, Nimes, Avinyó, Ais de Provença o Valence.

Els 383.296 viatgers que han fet algun dels trams de la línia del TAV entre les comarques gironines i les ciutats de França formen part dels dos milions i mig de passatgers que durant aquests tres anys han fet ús d’aquesta línia d’alta velocitat entre Catalunya i l’Estat francès.

Descomptes d’aniversari

L’aliança entre Renfe i SNCF pels serveis internacionals celebra aquest any el seu vintè aniversari. Coincidint amb aquesta celebració, Renfe i SNCF han llançat la campanya #20conNosotros, una promoció especial que permetrà viatjar a França, entre el 10 de gener i el 30 de març de l’any que ve, per només 20 euros en classe turista i 40 en preferent. En el cas dels trajectes més curts, que uneixen Perpinyà, Besiers i Narbona amb Barcelona, Girona i Figueres, el preu serà de 15 euros en classe turista i 30 euros en preferent. Aquesta promoció especial està disponible des d’ahir i fins demà i es pot adquirir a través del web renfe.com, a les estacions i a les agències de viatge acreditades.

El TAV té dues connexions diàries entre Girona i Figueres i París durant la temporada d’hivern o tardor, i a l’estiu aquestes poden ser fins a quatre. A Lió, Tolosa i Marsella, la connexió és d’un trajecte d’anada i tornada al dia, des de Girona i Figueres. Dins d’aquestes rutes s’inclouen les aturades en la resta de ciutats franceses, com Besiers, Carcassona i Narbona.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies