Blog

Lloret de Mar. Foto del dispositiu de la policia de Lloret per combatre accions d'incivisme (Avinguda de les Alegries, 32). Hi serà el cap de la policia, Joaquim Martín. Fotos de càmeres i, tot seguit, del passeig per l'avinguda Just Marlès i el passeig.

Analitzen què diuen a les xarxes els visitants de Lloret

  |   Novetats

El Punt. L’Ajuntament ha adquirit per un any els serveis d’una plataforma que copsa les mencions dels turistes. La inversió de 17.000 euros ajuda a conèixer els interessos i la mobilitat dels viatgers.

L’Ajuntament de Lloret de Mar disposa des del mes d’abril d’una plataforma que copsa les valoracions que fan els turistes en les xarxes socials. La monitorització de les referències de Lloret a Twitter i Instagram, les xarxes de què es tenen dades, permet conèixer els interessos i la mobilitat dels viatgers al municipi (1,1 milions de viatgers i 5,3 milions de pernoctacions el 2017).

La plataforma d’intel·ligència turística Mabrian, una companyia analítica de dades (Big Data) que s’ha especialitzat a analitzar el comportament i la satisfacció del turista a la destinació i la participació en les xarxes socials. Per la gerent d’Elizabeth Turisme, “disposar d’aquestes dades permet saber quin és el comportament dels visitants a casa nostra i ens ajuda a l’hora de prendre decisions de pes”.

La plataforma fa una anàlisi utilitzant algoritmes amb tecnologia de processament natural del llenguatge (PNL) dotats d’intel·ligència artificial i Machine learning, informa el consistori. A l’Ajuntament li ha costat 17.424 euros (un any de llicència) i l’anàlisi inclou mencions en el moment de la visita, prèvies al viatge i de balanç de l’estada.

Segons dades aportades per Mabrian Technologies, i entre els mesos de gener a juny d’aquest any, de les mencions per productes turístics de Lloret, un 32% van correspondre a elements de sol i platja; un 13%, a art i cultura, i un 12%, a oci nocturn. La plataforma permet concloure, entre altres elements, que els turistes alemanys es mouen a prop de l’avinguda Just Marlès i que els francesos solen anar sovint a Fenals.

Cal recordar que l’Ajuntament s’ha presentat a una convocatòria del programa Red.es, amb el qual podria rebre 3,2 milions d’euros del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per desenvolupar fins al 2020 una plataforma turística i de sostenibilitat.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (CiU), i el regidor del Pla Operatiu, Jordi Orobitg (ERC), van presentar ahir a Girona la plataforma Mabrian i altres iniciatives per actualitzar la destinació de Lloret. Per Dulsat, la intenció és mantenir les xifres de visitants. “Hem fet els deures per repetir les xifres de l’any passat. Les iniciatives que presentem estan orientades tant a incrementar la satisfacció dels nostres visitants com a reforçar els dispositius en seguretat i civisme.”

Servei de wifi a Fenals

La platja de Fenals és, des del juny, la segona del municipi que ja ofereix servei de wifi. El mes passat, hi va haver 10.300 usuaris únics. En aquesta platja hi ha set punts d’accés a internet, que se sumen als onze de la platja Gran. De l’11 de juliol al 30 d’agost del 2017, a la platja Gran hi va haver 66.084 usuaris únics. La mitjana diària va ser de 3.693.

A la nit, informació del que no es pot fer a Lloret

El cap de la policia lloa el paper que fan els agents cívics contractats a l’estiu. Quatre agents cívics contractats per l’Ajuntament de Lloret, però pagats pel sector privat del municipi, fan feines de suport a la policia local a la cèntrica avinguda Just Marlès des del 22 de juny fins al 30 d’agost. Els agents fan difusió de l’ordenança local de convivència i civisme i informen els visitants del que no es pot fer, va dir ahir l’inspector en cap de la policia de Lloret, Joaquim Martín.

Acompanyat d’altres agents i responsables municipals, com ara l’alcalde, Jaume Dulsat (CiU), i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluís Llirinós, van informar de les tasques de vigilància de la policia i van donar detalls de l’aportació dels informadors nocturns, que treballen des de les dotze de la nit fins a les cinc de la matinada. El sector privat ha assumit el cost de la incorporació d’aquests agents (35.000 euros).

Element de pacificació

Martín va lloar la feina que fan aquests informadors. Va comentar que els visitants a Lloret canvien d’una setmana a l’altra i que la majoria no saben quines són les normes. “Al matí ja teníem aquesta experiència perquè hi ha agents a la platja. La qüestió era adaptar aquest model que funciona a la nit. I donar al turista la informació de com es pot moure, quins serveis té i fer-ho com a element de pacificació, [amb una persona que va] a peu.” Durant el dia, ja hi ha dotze agents cívics en rotació a la zona de la platja. Els agents de nit també fan d’enllaç amb els operadors turístics i els locals, va explicar Martín.

L’Ajuntament, amb el suport de l’associació que aplega els locals d’oci nocturn de la vila, ha fet una campanya amb missatges en anglès per tal que els visitants respectin el descans dels veïns. Hi ha missatges com ara Enjoy the silence (gaudeix el silenci), Make peace not noise (fes la pau i no fressa) i Love your ears (estima la teva oïda).

L’Ajuntament, amb el suport d’una agència de comunicació, informa que la campanya es complementa amb banderoles i cartells, i material dissenyat per als clients dels habitatges d’ús turístic (HUT), per als quals l’Ajuntament acaba d’aprovar una ordenança. Abans de final d’any, a més, entrarà en vigor el pla especial d’HUT.

 

 

 

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies