Blog

http://www.elpunt.cat

L’activació econòmica, en el full de ruta de Llagostera

  |   Novetats

El Punt. Es presenta el pla de govern que projecta ampliar el parc municipal d’habitatges i elaborar un estudi de mobilitat. En les prioritats s’hi inclou una solució per a la connexió Canigó-Almogàvers.

L’activació econòmica, l’habitatge, les polítiques de participació i els drets socials formen part del full de ruta que va presentar ahir al vespre al Teatre-Casino Llagosterenc el nou equip de govern sorgit de les eleccions del 26-M, fruit d’un acord entre ERC (quatre regidors) i la CUP-Alternativa (tres). L’aliança d’esquerres va ser possible gràcies a les coincidències en els programes. En aquest sentit, el document que es va presentar ahir és fruit de la posada en comú dels programes de les dues formacions polítiques.

Estructurat en 17 grans blocs, el pla de govern conté 74 propostes que es volen desenvolupar durant l’actual mandat. L’activació de l’economia local és un dels punts inclosos en aquest full de ruta per als quatre anys vinents al municipi. Es vol potenciar l’economia social i solidària fomentant el cooperativisme, a més de potenciar l’activitat industrial, revisant els sectors urbanístics actuals, per facilitar l’establiment de noves indústries. En aquest sentit, s’estudia la possibilitat de crear un viver d’empreses.

En matèria d’habitatge, el pla de govern es marca com a objectiu augmentar el parc municipal d’habitatges destinats a polítiques socials, revisant i adaptant el POUM si és necessari per augmentar les reserves mínimes d’habitatges de protecció oficial (HPO) i la mobilització d’habitatges per incloure’ls preferiblement a la borsa local de lloguer social. De les polítiques socials es destaca l’aplicació de la tarifació social per fer més just l’accés als serveis municipals. També hi ha el compromís de treballar per a la construcció d’un nou geriàtric.

Quant al bloc d’urbanisme, es vol trobar una solució a la connexió Canigó-Almogàvers i elaborar un pla de mobilitat per millorar els serveis viaris de tot el poble, prioritzant els trajectes a peu amb itineraris segurs, resoldre la falta d’aparcaments, treballar per la legalització de la urbanització Selva Brava i elaborar un pla director de parcs i jardins.

Èxit absolut de la Fira del Pa i de la Xocolata de Sant Gregori, de la qual ahir es va celebrar la tretzena edició, ja plenament consolidada com un referent d’aquests productes i de moltes activitats relacionades amb el pa i la xocolata. Milers de persones van omplir durant tota la jornada els diversos espais habilitats al poble per a la fira: des de la zona de parades de venda de productes fins al poliesportiu, on feien tallers, passant per l’Espai Petit Xef, al pati de l’institut, i per la zona de ponis o de vehicles antics. I és que aquesta fira dedicada a la venda i degustació de productes de xocolata, pa i els seus derivats inclou també tallers de xocolata i pa, exposicions, espectacles, jocs tradicionals i una xocolatada popular, entre altres activitats. A més, la zona de parades era molt variada, i a banda de les de venda de xocolata i les pastisseries i fleques –algunes amb forn de llenya que tenien molt d’èxit– i que eren, com és lògic, les més abundants, també n’hi havia d’embotits, infusions, mel, etc., i dels nens de l’escola i l’institut del poble.Èxit absolut de la Fira del Pa i de la Xocolata de Sant Gregori, de la qual ahir es va celebrar la tretzena edició, ja plenament consolidada com un referent d’aquests productes i de moltes activitats relacionades amb el pa i la xocolata. Milers de persones van omplir durant tota la jornada els diversos espais habilitats al poble per a la fira: des de la zona de parades de venda de productes fins al poliesportiu, on feien tallers, passant per l’Espai Petit Xef, al pati de l’institut, i per la zona de ponis o de vehicles antics. I és que aquesta fira dedicada a la venda i degustació de productes de xocolata, pa i els seus derivats inclou també tallers de xocolata i pa, exposicions, espectacles, jocs tradicionals i una xocolatada popular, entre altres activitats. A més, la zona de parades era molt variada, i a banda de les de venda de xocolata i les pastisseries i fleques –algunes amb forn de llenya que tenien molt d’èxit– i que eren, com és lògic, les més abundants, també n’hi havia d’embotits, infusions, mel, etc., i dels nens de l’escola i l’institut del poble.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies