Blog

L’ICF finança un 8% més d’empreses el primer semestre

  |   Novetats

Diari de Girona. L’import total puja a 286 milions d’euros, un 34% més, i el 85,7% dels projectes finançats corresponen a pimes.

L’Institut Català de Finances ha finançat 812 empreses i entitats durant el primer semestre de l’any per un import total de 286 milions d’euros, dels quals 212,3 MEUR s’han formalitzat a través de l’ICF i 73,5 MEUR a través d’Avalis de Catalunya. Aquestes xifres suposen un creixement tant en nombre d’empreses (+8%) com en volum total invertit (+34%) respecte al mateix període del 2018. El 85,7% dels projectes finançats corresponen a pimes i un altre 11,1%, a autònoms. L’activitat del grup ICF ha permès crear o mantenir 27.663 llocs de treball.

El conseller delegat de l’ICF, Josep-Ramón Sanromà, ha destacat que, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible definits per les Nacions Unides a l’Agenda 2030 i els objectius estratègics de l’economia catalana, «l’ICF ha continuat centrant la seva activitat en finançar el creixement, la innovació i la internacionalització de les pimes; l’impuls de les start-ups i els projectes de l’àmbit social».

En aquest sentit, l’entitat, a través de la línia de préstecs ICF Ecoverda, finança projectes sostenibles d’eficiència energètica, economia verda i circular. També, i en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, posa a disposició d’entitats, ajuntaments i promotores dues línies destinades a l’adquisició i construcció d’habitatge de lloguer social.

En l’àmbit de la innovació, la internacionalització i el creixement de les pimes destaca la línia ICF Eurocrèdit, cofinançada amb fons FEDER. Mitjançant aquesta línia, de gener a juny de 2019 s’han finançat 80 projectes per 37 milions.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies