Blog

L’Escola d’Hostaleria de Figueres estrena nova etapa a mans d’Educació

  |   Novetats

Diari de Girona. La gestió l’assumeix el Departament i ahir es va oficialitzar amb un acte al centre També se celebra el desè aniversari del primer cicle formatiu de l’institut Olivar Gran.

L’Escola d’Hostaleria de Figueres va estrenar ahir, oficialment, nova etapa a mans del Departament d’Educació, que assumeix tota la gestió de l’equipament. El canvi ha de permetre el creixement dels cicles formatius que imparteix l’institut Olivar Gran i convertir-se en un referent en la formació del sector, tal com ha destacat el director del centre, Rafa González. L’institut va acollir ahir al vespre la inauguració d’aquesta nova etapa, que coincideix, a més, amb el desè aniversari del primer cicle.

Fins ara, l’espai era compartit entre els alumnes dels cicles formatius de l’institut Olivar Gran i l’Associació per a Foment de la Formació Professional a l’Alt Empordà, però des que Educació s’ha quedat l’Escola d’Hostaleria com a seu educativa per a la Formació Professional, l’ús de l’equipament passa a pertànyer a l’institut.

 «El canvi ha suposat reinventar-nos, créixer en l’àmbit de graus superiors i enfocar-nos en el que reclama el sector de l’hostaleria», ha explicat Rafa González. Així, aquesta nova etapa vol encaminar-se cap a l’adaptació i implicació del sector de la comarca. Ara s’enceta un període de tres anys per acabar de consolidar el pla de treball intern.

L’espai ara ja no és compartit entre la formació oficial i l’ocupacional. Aquest curs 2019-2020 s’imparteixen els cicles formatius de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia; de Serveis en Restauració i de Forneria, Pastisseria i Confiteria, i el Grau Superior de Direcció en Cuina. Aquest últim és el més recent, és de modalitat dual i es fa en col·laboració amb el Grup Peralada.

Per González, un tret d’identitat del centre és el seu projecte d’internacionalització i destaca que un 40% dels alumnes realitza estades formatives en empreses europees.

D’altra banda, a efectes pràctics, el servei de restauració estarà obert els migdies de dimarts a divendres. Aquest dia hi haurà servei de Gastrobar, en què els alumnes cuinen davant dels clients. Amb el trasllat de les oficines de Promoció Econòmica a l’auditori de Caputxins, s’ha condicionat l’espai per les aules teòriques i a la planta baixa hi ha les cuines i el restaurant. Actualment hi ha un centenar d’alumnes.

L’actual edifici de l’Escola d’Hostaleria es va inaugurar el 2010, moment en què va abandonar les instal·lacions a Vilamalla que havia ocupat en els darrers divuit anys. Actualment hi ha un centenar d’alumnes i la nova etapa vol convertir el centre en referent.

Èxit absolut de la Fira del Pa i de la Xocolata de Sant Gregori, de la qual ahir es va celebrar la tretzena edició, ja plenament consolidada com un referent d’aquests productes i de moltes activitats relacionades amb el pa i la xocolata. Milers de persones van omplir durant tota la jornada els diversos espais habilitats al poble per a la fira: des de la zona de parades de venda de productes fins al poliesportiu, on feien tallers, passant per l’Espai Petit Xef, al pati de l’institut, i per la zona de ponis o de vehicles antics. I és que aquesta fira dedicada a la venda i degustació de productes de xocolata, pa i els seus derivats inclou també tallers de xocolata i pa, exposicions, espectacles, jocs tradicionals i una xocolatada popular, entre altres activitats. A més, la zona de parades era molt variada, i a banda de les de venda de xocolata i les pastisseries i fleques –algunes amb forn de llenya que tenien molt d’èxit– i que eren, com és lògic, les més abundants, també n’hi havia d’embotits, infusions, mel, etc., i dels nens de l’escola i l’institut del poble.Èxit absolut de la Fira del Pa i de la Xocolata de Sant Gregori, de la qual ahir es va celebrar la tretzena edició, ja plenament consolidada com un referent d’aquests productes i de moltes activitats relacionades amb el pa i la xocolata. Milers de persones van omplir durant tota la jornada els diversos espais habilitats al poble per a la fira: des de la zona de parades de venda de productes fins al poliesportiu, on feien tallers, passant per l’Espai Petit Xef, al pati de l’institut, i per la zona de ponis o de vehicles antics. I és que aquesta fira dedicada a la venda i degustació de productes de xocolata, pa i els seus derivats inclou també tallers de xocolata i pa, exposicions, espectacles, jocs tradicionals i una xocolatada popular, entre altres activitats. A més, la zona de parades era molt variada, i a banda de les de venda de xocolata i les pastisseries i fleques –algunes amb forn de llenya que tenien molt d’èxit– i que eren, com és lògic, les més abundants, també n’hi havia d’embotits, infusions, mel, etc., i dels nens de l’escola i l’institut del poble.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies