Blog

Les exportacions catalanes d’alt contingut tecnològic creixen un 9,3% anual

  |   Novetats

Diari de Girona. Un 75% de les vendes a l’exterior d’alta tecnologia són farmacèutiques, que creixen en vendes un 8,3%. Les exportacions catalanes de productes industrials d’alta tecnologia han tancat el tercer trimestre en 2.263 milions d’euros, un 9,3% més que en el mateix període de l’any passat, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Els productes farmacèutics són el 75% de les exportacions d’alta tecnologia, i han crescut en vendes un 8,3% després de quatre trimestres consecutius de taxes negatives. Els productes informàtics, electrònics i òptics han augmentat les exportacions un 17,1%. Les vendes a la Unió Europea han crescut un 0,8% i les destinades a la resta del món, un 18,1%.

Les vendes de productes industrials de nivell mitjà alt han assolit un valor de 7.844,4 milions, un 17,3% més que en el tercer trimestre del 2020. L’augment es deu principalment a l’increment de les exportacions de productes químics (44,3%), ja que els materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han disminuït un 1,5% en el mateix període. Les vendes destinades a la Unió Europea han augmentat un 11,9% i les destinades a la resta del món un 26,6%. Les exportacions de productes de nivell mitjà baix han aconseguit 2.717 milions, un augment del 30,8% respecte del mateix trimestre de l’any anterior, el percentatge més elevat dels quatre nivells tecnològics.

 

 

 

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies