Blog

Les cooperatives facturen 4.500 milions

  |   Novetats

El Punt. Les cooperatives catalanes van facturar 4.500 milions d’euros el 2016, segons càlculs de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. En paraules del seu president, Perfecto Alonso, aquest any la facturació es mantindrà “estable” respecte a la de l’any passat.

Alonso va concretar que a Catalunya hi ha 4.351 cooperatives, 2.974 de les quals són cooperatives de treball. Entre les xifres més recents hi ha que l’ocupació en les cooperatives catalanes durant el primer trimestre del 2017 va créixer un 6,2% respecte del mateix període del 2016. Concretament, 2.747 persones van anar a les cooperatives catalanes, on en total treballen 45.417 persones.

Pel representant de la federació, la xifra suposa superar els nivells previs a la crisi, etapa que Alonso veu “superada” gràcies també al fet que aquest primer trimestre s’han creat 45 cooperatives noves, tendència que es preveu que permeti arribar a les 150 cooperatives noves creades el 2017. Aquesta dada serà superior, a parer d’Alonso, l’any vinent, quan les mesures de les administracions públiques, com ara la creació de deu ateneus cooperatius a Catalunya, facin efecte. Per sectors, a més dels clàssics dels transports o la restauració, Alonso va emfasitzar la importància d’un nou focus de creació de cooperatives: les universitats.