Blog

L’Ajuntament de Blanes confia que l’ACA avalarà la legalització dels càmpings

  |   Novetats

El Punt. Ros defensa els llocs de treball i l’activitat del Blanc d’Eivissa i del Bellaterra, sancionats amb més d’1 milió. El POUM està incomplet sense la regularització.

L’Ajuntament de Blanes confia que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) avalarà les ampliacions dels càmpings Blanc d’Eivissa i Bella Terra, ara irregulars. El ple va acordar ahir demanar un informe a l’ACA amb els vots del PSC (4), CiU (3) –ahir no hi era Joaquim Torrecillas–, ERC (2), Ciutadans (2) i el PP (1). ICV-EUiA (4 regidors), Batega (2) i la CUP (2) es van abstenir.

Amb el vistiplau de l’ACA –si arriba–, l’equip de govern duria a ple la legalització de l’activitat dels dos establiments. Al juny, el pla general va ser aprovat sense la regularització. L’alcalde, Mario Ros (PSC), defensa els llocs de treball –90 segons va dir Salvador Tordera (PP) en el ple– i l’activitat econòmica que generen.

La regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, va agrair que la majoria dels grups obrin la porta a l’autorització de l’ACA –en el futur caldrà l’aprovació per ple–. Segons Celaya, el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC) i el reglament de domini públic hidràulic de l’Estat, entre altres, ara ho fan possible.

El ple va desestimar els recursos dels gestors del Bella Terra i el Blanc d’Eivissa contra les sancions municipals. El consistori manté l’1,3 milions de càstig al Blanc “per una infracció urbanística molt greu consistent en l’activitat i ús de càmping (ampliació) sense llicència i no legalitzable”, fixada per ple al novembre.

Sobre el Bella Terra, l’Ajuntament desestima que la irregularitat comesa hagi prescrit i manté la sanció d’1,5 milions, imposada el març del 2017. Al juny, la comissió d’Urbanisme de Girona va informar, de manera desfavorable, sobre el pla especial del càmping. Els gestors demanaven que la seva infracció fos considerada “lleu” per Urbanisme.

Minut de silenci

Al començament del ple, els regidors, funcionaris municipals i públic present van fer un minut de silenci en memòria de l’exalcalde Josep Marigó, que va morir fa uns dies a causa d’una greu malaltia.

  Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies