Blog

L’aeroport tindrà càmeres per controlar la temperatura

  |   Novetats

El Punt. Mentre espera que les companyies aèries es comencin a activar, la infraestructura es prepara per instal·lar les noves mesures de seguretat, entre les quals hi ha mampares i petjades de distància.

Mentre espera l’obertura de fronteres i, sobretot, les connexions amb el Regne Unit, l’aeroport de Girona es prepara per adaptar-se també als nous protocols de seguretat que ha establert Aena en el pla de recuperació operativa. Així, és previst instal·lar-hi dues càmeres per controlar la temperatura de tots els passatgers internacionals i es digitalitzarà el registre de les dades de localització del passatger per si fos necessari un rastreig posterior. És a dir, per si hi hagués algun passatger que dona positiu després poder localitzar la resta de viatgers. També s’instal·laran cartells informatius en diferents punts de les instal·lacions, com ara als mostradors de facturació, als filtres de seguretat, als ascensors, als punts d’informació, a les passarel·les d’accés, a les portes d’embarcament i als lavabos. També dispensadors de gel hidroalcohòlic, marques i petjades de distanciament, mampares protectores i missatges de megafonia per recordar que cal portar mascareta i mantenir la distància personal.

Altres coses que també es demanaran als passatgers, seguint les recomanacions de l’Agència Europea de Seguretat Àrea (EASA), serà que evitin tocar cap superfície a l’aeroport i en l’avió i que només ho facin quan sigui necessari.

Les companyies

Pel que fa a una data concreta de represa de l’activitat, Aena explica que no existeix una data concreta perquè, a banda de l’obertura de l’espai Schengen anunciada per diumenge que ve, cal veure quines decisions prendran les principals línies aèries que operen a l’aeroport gironí. De fet, la darrera setmana van reactivar les ofertes comercials a partir de finals de juny i principis de juliol. Així, la irlandesa Ryanair, la companyia que transporta més passatgers en aquest aeroport, va anunciar que a partir del primer de juliol tornaria a operar des dels aeroports catalans i que en alguns casos ho faria ja des del 21 de juny. L’única dada concreta oferta per la companyia era que preveia oferir fins a 36 rutes de s de l’aeroport de Girona aquest estiu. Precisament Ryanair ja ha posat al seu lloc web diversos vols des de l’aeroport de Girona a partir del 5 de juliol, entre els quals n’hi ha diversos al Regne Unit, com ara a Bristol i a Londres. També la britànica Jet2 ofereix la possibilitat d’adquirir ja vols per volar a Girona a partir de la segona quinzena de juliol.

 

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies