Blog

La nova postal de l’Escala

  |   Novetats

El Punt. L’Escala es mostrarà per Setmana Santa amb una nova imatge, malgrat que les obres del front de mar no s’han pogut acabar com s’havia previst. Diversos endarreriments, alguns per inclemències meteorològiques, han provocat que les rampes encara s’hagin d’acabar i que l’espai destinat als contenidors soterrats continuï pendent. El fet que s’hagi hagut de refer pràcticament tota la xarxa de serveis ha estat, però, el motiu principal que ha endarrerit els terminis previstos per completar l’obra. Malgrat tot, el canvi és un fet perquè el tronc central del nou espai ja s’estén com un davantal que connecta la sorra amb la trama urbana.

Aquesta mateixa setmana s’ha començat a instal·lar la línia de bancs que ressegueixen bona part del perímetre de la platja. També s’estan acabant les tasques d’enjardinament. Amb motiu de Setmana Santa, dimecres es va obrir l’accés a la major part del front marítim, deixant tancades només les zones de les dues noves rampes d’accés i de la Riba.

El paviment definitiu està gairebé col·locat en tot l’espai. A tocar de l’aigua, els acabats estan per completar, ja que el mar mogut ho està impedint. A hores d’ara falta completar les dues rampes d’accés i l’espai on s’han d’instal·lar els contenidors soterrats. Es considera, però, que s’han fet ja un 90% de les obres previstes.

Els treballs han servit per donar prioritat a les persones que van a peu, s’han eliminat els aparcaments i s’ha situat tot a un sol nivell. L’arbre situat al giratori ara està envoltat d’un banc. L’eliminació de la tanca d’obra que es feia servir com a seient ha estat una de les coses que han criticat alguns detractors del projecte. D’espai per seure, però, no en falta perquè el mateix acabament de la platja, la línia de bancs i les graderies de la zona de la Riba ho compensen amb escreix. Els establiments de restauració disposaran de la majoria de les terrasses al carrer i l’Ajuntament els concedirà un període de quatre anys per adequar-les a una normativa que pretén uniformar colors i materials. Els qui ho facin abans dels quatre anys rebran com a compensació més metres de terrassa.

Després de Setmana Santa es reprendran els treballs. Caldrà completar els nous accessos a la sorra de la platja, on hi haurà també les dutxes. També s’ha d’acabar el paviment nou de la Riba, col·locat ja en bona part, així com els darrers detalls de la graderia que uneix la Riba amb el carrer del Port. El darrer pas serà l’espai on hi ha d’haver els contenidors soterrats i uns lavabos públics, al límit del carrer del Port amb la Punta. Les obres del front marítim costen 517.880 euros i es van adjudicar a l’empresa Xavier Alsina. Aquesta xifra ja va ser un 35% inferior al cost calculat en el projecte inicial que es va portar a subhasta.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies