Blog

La fira del bestiar de Sant Lluc d’Olot incorpora els productes elaborats

  |   Novetats

El Punt. L’organització aposta per un nou model i la trasllada al primer dissabte més pròxim a Sant Lluc. Amb la nova fórmula vol potenciar l’aspecte comercial.

La fira del bestiar de la diada de Sant Lluc es traslladarà, a partir d’ara, de la diada del sant (18 d’octubre) al dissabte més pròxim i, a més, incorporarà els productes carnis elaborats de proximitat. Aquesta manifestació té més de 700 anys d’història i és l’origen dela Fira de Sant Lluc. Fa temps, però, que els organitzadors fan mans i mànigues per trobar una fórmula que la faci viable, atenent a la reducció de l’activitat ramadera i al fet que els ramaders que hi participen ho fan per seguir la tradició.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda, ha explicat que feia temps que tant l’Ajuntament com els participants tenien present que calia troba una fórmula que fes viable el manteniment d’aquest fira. I, de fet, han seguit el camí encetat per la Fira del Dibuix l’octubre de 2017, traslladant la data de celebració de la diada de Sant Lluc al cap de setmana mes pròxim. Un canvi que ha estat valorat positivament tant pel patronat organitzador com per l’Ajuntament d’Olot.

Ara, doncs, aquesta mateixa fórmula s’aplicarà a la fira del bestiar. L’altre gran canvi és el format. I és que l’organització no renuncia, ni de bon tros, a la mostra de bestiar viu –fonamentalment, vaques de carn i cavalls–, sinó que posa l’accent en el producte ramader final.

El coordinador de la fira, Josep Maria Ginabreda, ha remarcat que pretenen recuperar l’aspecte econòmic de la fira i superar el model de punt de trobada del sector ramader i de mostra merament expositiva. “La majoria dels ramaders presents a la fira ja no tenen el bestiar com a producte final, sinó l’elaboració i comercialització de productes derivats com els embotits, la carn, els ous, el formatge i productes làctics, entre molts d’altres”, ha indicat Josep Maria Ginabreda. Per això, segons ell, la presència d’animals a la fira es vincularà a la comercialització del producte final derivat amb la corresponent explicació de la seva elaboració per part dels productors a un públic que pot ser el potencial comprador.

L’Ajuntament, que també trasllada el mercat extraordinari de roba, estudia l’organització d’un acte per mantenir la celebració el dia de Sant Lluc.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies