Blog

La Diputació aprova el pla de participació ciutadana, bon govern i transparència

  |   Novetats

El Punt. A més, modifica les bases del fons de cooperació econòmica per adaptar-se a la Covid. Els canvis afecten el període d’execució i de justificació.

L’últim ple de l’any de la Diputació de Girona va aprovar ahir per unanimitat el pla de serveis d’assistència en participació ciutadana, bon govern i transparència. Aquest pla engloba tots els recursos que la Diputació ofereix als ajuntaments en aquesta matèria. Es tracta de recursos tècnics, materials, formatius, informatius i econòmics. En aquest sentit, es va aprovar una línia de subvencions dotada amb 150.000 euros per al finançament de polítiques de participació ciutadana.

Per altra banda, també es va aprovar, amb l’abstenció de la CUP, la modificació de les bases reguladores de les subvencions del fons de cooperació econòmica i cultural. És la línia de subvencions més important per als ajuntaments gironins, la que té l’import més elevat de les que atorga la Diputació. Els canvis en les subvencions afecten el període d’execució, el termini de justificació i la possibilitat d’efectuar pagaments en concepte de bestreta en alguns casos.

La diputada de la CUP, Laia Pèlach, va argumentar l’abstenció demanant que, a banda de la població i del territori, es tinguin en compte criteris socials. “Que es busqui una fórmula per tal que aquells municipis amb més necessitats social rebin més recursos”, va assenyalar Pèlach.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va recordar que “és el fons més important”, i que en la situació actual de la pandèmia “tots els municipis ho tenen complicat”. “La dificultat és per a tots els ajuntaments igual i no és un discurs de govern o oposició”, va destacar Noguer.El president va recordar també la bestreta avançada als ajuntaments al principi de la crisi de la Covid-19.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies