Blog

780_0008_5634543_b5fb244e217b00678d03ebf01aa0237f

“La Costa Brava encara és poc coneguda a la Xina”

  |   Novetats

El Punt. Entrevista Yungie Gong i Dan Zhu. Estudiants del Màster de Gastronomia de la UdG. Dues estudiants xineses becades per la càtedra de gastronomia, cultura i turisme Calonge-Sant Antoni analitzen el mercat xinès a la Costa Brava.

Adaptar i promoure l’oferta gastronòmica i l’enològica de la Costa Brava és el treball que fan dues estudiants xineses, Yungie Gong i Dan Zhu, que han estat becades per la càtedra de gastronomia, cultura i turisme Calonge-Sant Antoni de la Universitat de Girona (UdG). Les dues estudiants del màster de gastronomia i alimentació posen en relleu, però, que tot i la seva potencialitat, la Costa Brava encara és força desconeguda a la Xina.

Què us ha portat a estudiar a la Universitat de Girona?
[Yungie Gong] Fa set anys que volto per l’Estat investigant. Durant els darrers quatre, he viatjat per més de 24 destinacions turístiques diferents de l’Estat. Les beques de la càtedra em van permetre cobrir la matrícula del màster en l’àmbit de gastronomia i alimentació de la UdG, que em va interessar molt. [Dan Zhu] No coneixia Girona, la veritat, però sóc una persona inquieta i la UdG despuntava en l’estudi de turisme cultural, per això vaig venir.
Com veieu el mercat potencial de la Xina?
[Yungie Gong] Hem de tenir clar que, durant el 2016, el 85% dels turistes de la Xina que han visitat Girona ho han fet per motius culturals, i en aquest àmbit el gastronòmic és clau per atraure’n més. La degustació gastronòmica s’ha convertit en un important fil conductor que permet apreciar el valor cultural dels destins. [Dan Zhu] Estic absolutament convençuda que el turisme xinès creixerà durant els propers deu anys. Hem de tenir en compte que atraure el turisme del meu país és un important debat per part de la indústria turística mundial. Aquesta és una molt bona oportunitat per la Costa Brava. El 2015, l’Agència Catalana de Turisme va identificar la ruta del vi com un dels punts que més interès desperta a la Xina.
Amb les diferències culturals, penseu que es pot adaptar l’oferta de la Costa Brava al mercat xinès per fer-lo més atractiu?
[Yungie Gong] Sí, però cal tenir present que la Costa Brava encara és poc coneguda. S’ha de fer una campanya per donar-la a conèixer i és vital entendre les preferències alimentàries i el comportament d’aquests turistes. [Dan Zhu] Per descomptat. Però cal treballar més i donar a conèixer la imatge de la Costa Brava en el mercat xinès. És un llàstima que sigui encara poc coneguda entra nosaltres.


Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies