Blog

La Confecat alerta que la proposta de decret turístic agreujarà la convivència entre turisme i veïns

  |   Novetats

Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona. L’entitat presentarà les seves al·legacions a la proposta, amb la voluntat de preservar la qualitat i l’excel·lència turística de Catalunya així com, la convivència veïnal, atès el fort i descontrolat impacte que les noves fórmules poden provocar.

La màxima preocupació del sector és la creixent oferta turística il·legal, especialment la vinculada a l’allotjament turístic, que posa en perill la qualitat i l’excel·lència que han definit l’aposta turística catalana.

Amb motiu de la presentació de les seves al·legacions a la proposta del Decret de reglament de turisme de Catalunya, publicat pel Govern català el passat 29 de juliol, la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, ConfeCat, manifesta la seva preocupació davant aquest text, doncs considera que no resoldrà en cap cas els problemes de convivència que darrerament s’han succeït entre l’activitat turística i els veïns.

De fet, la ConfeCat s’oposa rotundament a diverses propostes de modalitats d’allotjament turístic incorporades a la futura nova regulació d’allotjament  turístic, les quals considera que minvaran la qualitat en la prestació del servei i, agreujaran la convivència entre l’activitat turística i veïns i les friccions que ja s’han posat de manifest ostensiblement aquest estiu a diverses zones, per exemple, de la capital catalana.

En aquest sentit, el president de la ConfeCat, Joan Molas, incideix en que “Ens preocupa que les mesures propostes en aquest Decret, en lloc d’ajudar a solucionar els problemes de convivència que hem viscut aquest estiu a barris com la Barceloneta, a la ciutat de Barcelona, ajudaran a agreujar-los.”

Entre aquestes noves modalitats propostes, la ConfeCat mostra el seu rebuig a la figura de l’Habitatge d’ús turístic cedit per habitacions, que considera altament perjudicial per la minva en la qualitat de la prestació del servei que pot esdevenir dubtant, a més, de la capacitat de les administracions per gestionar-la i controlar-la.

Així mateix, l’entitat troba inadmissible la modalitat d’Allotjaments turístics singulars, doncs considera il·lògic pretendre generalitzar l’ús singular. De fet, resulta incompressible pretendre incorporar per norma casos excepcionals, quan el més lògic és actuar puntualment sobre excepcions, permetent ser controlades. En aquest sentit, el president Joan Molas manifesta que “Aquesta proposta, en cas de prosperar, habilitarà que puguin tenir lloc ofertes d’allotjament que minvaran la qualitat tant del sector com de la destinació.”

Igualment, el president afirma que “La màxima preocupació del sector és la creixent oferta turística il·legal, especialment la vinculada a l’allotjament turístic, que posa en perill la qualitat i l’excel·lència que han definit l’aposta de la nostra destinació.” En aquest sentit, la ConfeCat entén que una nova regulació hauria d’atendre i resoldre aquesta greu preocupació. I això no vol dir legalitzar-ho tot.

És per això que la ConfeCat advoca per l’eradicació de tota l’oferta d’allotjament turístic il·legal. Un cop assolit aquest objectiu, el sector sol·licita l’equiparació normativa de les modalitats existents, que ja es consideren suficients per cobrir les necessitats de la demanda.

D’altra banda, el sector turístic català anima al Govern de Catalunya a elaborar un Pla Territorial Sectorial turístic que estipuli l’ordenació que ha de regir al conjunt, el qual es considera indispensable per a la constitució d’una estructura de país equilibrada i harmònica amb els interessos generals d’aquest.

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya – CONFECAT és l’entitat empresarial que agrupa i representa a les principals associacions i federacions d’allotjament turístic, de restauració i  turístiques de Catalunya.

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies