Blog

catedral-girona

La Catedral de Girona ha rebut durant l’any 2017 més de 220.000 visitants

  |   Novetats

Diari de Girona. La Catedral de Girona ha rebut un total de 220.320 visitants al llarg del 2017, un any que ha estat marcat especialment per la celebració del 600 aniversari de la decisió de realitzar una nau única al temple.

Pel que fa al nombre total de visitants, la xifra és un 4,33% inferior que la del 2016, i els percentatges més significatius de procedència dels visitants han estat: Catalunya 19,14%; França 18,35%; Estats Units 10,01%, Regne Unit 5,16%; Rússia 4,18%; Alemanya 3,63%; Holanda 3,1%; Comunitat de Madrid 3,06%; Itàlia 2,67%; Amèrica del Sud 1,83%; Japó 0,84% i Xina 0,81%.

Amb relació a les activitats, cal destacar la celebració de l’Assumpció de Maria, patrona de la Catedral, el dia 15 d’agost; la Missa de cloenda dels actes del 600 aniversari; la representació de la consueta de Sant Jordi; la participació de la Fal·lera Gironina a la processó del Corpus o l’espectacle lumínic Transfiguració de la nau. D’altra banda, durant l’any ha continuat la visita cultural conjunta a la Catedral i a la Basílica parroquial de Sant Feliu, per mitjà de l’aplicació d’una entrada única, alhora que s’ha ofert també la possibilitat d’una entrada conjunta amb el Museu d’Art, així com visites educatives i visites guiades, entre les quals les organitzades conjuntament amb el Museu d’Arqueologia.

Finalment, han estat diverses les actuacions de conservació i restauració patrimonials realitzades, on s’ha de subratllar la restauració del sepulcre d’Elionor de Cabrera, han informat fonts del Bisbat de Girona.

 

 

 

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies