Blog

Foment i la Fundació La Caixa impulsen la inserció laboral

  |   Novetats

El Punt. Un conveni entre totes dues institucions vol afavorir la contractació de membres de col·lectius vulnerables. S’adreça a discapacitats, aturats de llarga durada o víctimes de violència masclista.

El president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, han signat un conveni que defineix les accions concretes de col·laboració de totes dues institucions per afavorir la incorporació al món laboral de persones en risc d’exclusió i promoure la responsabilitat social de les empreses.

A través del programa Incorpora de la Fundació La Caixa, les empreses i entitats associades a Foment del Treball rebran la informació i l’assessorament necessaris per contractar persones que presenten dificultats especials d’inserció, amb la finalitat de crear llocs de treball específics per a aquests col·lectius i de formar-los adequadament.

D’acord amb la responsabilitat social de les empreses en la inserció laboral, la Fundació La Caixa i Foment impulsaran, doncs, la contractació de persones de col·lectius especialment vulnerables per permetre millorar la seva qualitat de vida.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va explicar que “la importància i l’interès d’aquest acord, que sens dubte contribuirà a un objectiu que compromet també el món empresarial, és augmentar la cohesió social”. Per Sánchez Llibre, en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica aquest conveni “adquireix més rellevància, perquè ningú ni cap sector de la població no es quedi enrere”.

Per la seva banda, el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, va destacar que “la suma d’esforços amb col·laboradors compromesos, com ara Foment i altres empreses socialment responsables, és més important que mai per poder afrontar la complicada situació social, laboral i econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus”. Per Fainé, “només units podrem aconseguir revertir situacions desfavorables per a persones amb grans dificultats per trobar feina”.

Des del 2006, el programa Incorpora de la Fundació La Caixa promou a tot l’Estat espanyol la contractació de membres de col·lectius amb dificultats especials per accedir a una feina, com ara persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, persones immigrades, exreclusos i víctimes de violència de gènere, entre d’altres.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies