ExpoJove obre les portes amb la visita d'un miler d'alumnes | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

ExpoJove obre les portes amb la visita d’un miler d’alumnes

  |   Novetats

El Punt. Se celebra fins dissabte al matí i està prevista l’assistència de 93 centres de les comarques gironines i de més de 6.500 estudiants. El saló disposa aquest any d’una plataforma virtual que estarà activa fins al mes de juny.

Uns dos mil estudiants van passar ahir al matí pel saló de formació i ocupació de les comarques gironines, ExpoJove, que se celebra fins dissabte al Palau de Fires de Girona. En aquesta edició (la setzena) està confirmada l’assistència de 93 centres i de més de 6.500 alumnes. La fira està enfocada cap als estudiants, però divendres a la tarda i dissabte al matí també cap a les famílies i “és una visita de més qualitat”.

Els alumnes poden trobar al saló els diferents itineraris que hi ha després de l’educació obligatòria perquè posteriorment puguin desenvolupar la seva carrera professional. La fira té aquest any 90 expositors i ofereix, segons explica la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, “diferents itineraris per arribar a una formació específica que va des dels estudis de batxillerat i cicles de formació professional fins a l’àmbit universitari” passant per cicles d’arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció i formació de persones adultes, entre d’altres. “El que fem és explicar les diverses famílies professionals, els oficis i les carreres que hi ha i que poden fer els estudiants després de l’ensenyament obligatori i els expliquem on ho poden trobar“, va dir Cunyat.

ExpoJove, que està organitzat per Fira de Girona, l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal i la Generalitat de Catalunya, està estructurat en diferents espais: formació, on s’expliquen les diferents possibilitats formatives, i orientació laboral i recursos, enfocat en l’apartat ocupacional. “A més d’una gran peça de formació professional i també universitària, també hi ha tot un àmbit d’acadèmies, recursos complementaris, sortides a l’estiu i intercanvis a l’estranger, tot un ventall de possibilitats que acompanyen els alumnes en aquest moment de presa de decisió que marcarà quin serà el seu futur i la seva vida professional”, explica Cunyat.

L’ExpoJove posa a disposició dels estudiants la possibilitat d’assistir a una trentena de xerrades informatives sobre formació, ocupació i recursos. El departament de la Generalitat ofereix també una mostra dinamitzada dels ensenyaments professionals de grau mitjà i grau superior que es realitzen a les comarques gironines, com agrària, arts gràfiques, comerç i màrqueting, fusta i moble, tèxtil confecció i pell, arts plàstiques i disseny, hoteleria, electricitat i electrònica, entre d’altres.

El saló té, a més, una plataforma virtual que estarà activa fins al juny, que és quan acaba el curs escolar. L’any passat el saló va ser íntegrament en línia i des de l’organització s’ha apostat per mantenir un format virtual (firesvirtuals.cat/expojove). L’any passat s’hi van registrar més de 6.000 usuaris i va tenir més de 40.000 visualitzacions.

Possibilitats laborals

En Jan, la Berta i l’Edna són tres alumnes de Verges que van ser ahir a l’ExpoJove “per orientar-nos una mica sobre el nostre futur i les possibilitat laborals”, explicava en Jan, que, igual que la Berta, encara no té clar què acabarà fent. Només l’Edna sap que vol fer un cicle formatiu d’administració d’empreses.

L’Elba, la Martina, la Maria i l’Ingrid també eren al Palau de Fires de Girona per informar-se “sobre universitats” i veure quines “oportunitats” hi ha. Totes quatre saben que faran el batxillerat científic i, menys l’Elba, la resta ja té clar quin grau agafarà: la Martina, medicina; la Maria, alguna cosa relacionada amb la química, i l’Ingrid, bioquímica “o alguna cosa per l’estil”.

La majoria dels estands van tenir molta requesta –fins i tot el de l’exèrcit–. Però ja a última hora del matí, quan pràcticament tothom ja havia fet les seves consultes, els estands més concorreguts eren els relacionats amb la música i el so, on els joves podien cantar i ballar, i el de l’Escola Tècnica Girona, que de tant en tant posaven en funcionament alguna moto.